Meldingen
Alles wissen

Macereren met kurken stop


Berichten: 16
Topic starter
(@presto)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Heb zopas mijn eerste limoncello gemaakt! Citroenschillen staan nu te macereren op fles. Maar het zijn flessen met kurken stop (brede hals, grote kurk). En pas toen ik de drank erin deed realiseerde ik me dat het misschien goed idee is om kurk te gebruiken als stop? In verband met smaak? Of moet ik me hier geen zorgen om maken?

Fijna avond nog, Presto

Beantwoorden
2 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kurk en alcohol gaan niet zo goed samen, niet vanwege de smaakafgifte maar vanwege het uit elkaar vallen van de kurk. Dit gebeurt niet heel snel dus daar zou ik me geen zorgen om maken. Wanneer je een fles Schotse Whisky te lang laat staan is de kans groot dat de kurk afbreekt. Dit komt door de alcoholdampen.

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@presto)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ah oke dus voorlopig kan het geen kwaad? Ja eigenlijk, wijn heeft ook een kurken stop maar toch, wou even zeker zijn haha ? thanks voor het antwoord!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?