Meldingen
Alles wissen

Grand Marnier


Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Makkelijk recept om zelf je eigen goedkope Grand Marnier te maken.

Grand Marnier is oorspronkelijk een likeur op basis van een mengeling van verschillende Cognac met, sinaasappel essence en andere geheime ingrediënten.

Heb je nog een fles jenever ergens staan waarvan je weet dat je ze toch nooit gaat uitdrinken, gebruik het dan in onderstaand recept. Niets beter natuurlijk dan het originele recept, laten we dat toch even duidelijk zeggen.

Grand Marnier recept

  • 1 liter jenever
  • 40 suikerklontjes
  • 40 koffiebonen
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen

Hoe Grand Marnier zelf maken

  1. Neem een grote (steriliseer) bokaal met goed sluitend deksel en doe er de jenever in met de koffiebonen, de suikerklontjes en het vers geperste sap van 1 sinaasappel en 1/2de citroen. Als het fruit onbespoten is, rasp je er van elks een klein beetje zest in (ervoor te zorgen dat je niet het bittere wit mee in de drank raspt!).
  2. Laat de ingrediënten 40 dagen trekken in de alcohol.
  3. Giet dan alles door een zeef boven een trechter in een fles en je zelf genaakte Grand Marnier is klaar. 

oorsprong van het recept  http://www.onskookboek.be/recepten/grand-marnier-maken

mvg gerdy

Beantwoorden
11 reacties
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bijna gelijk aan de Quarante Quatre, als mensen vragen hoe quarante quatre smaakt omschrijf ik het ook altijd als Grand Marnier achtig.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat recept met die sinaasappel, koffiebonen en suikerklontjes smaakt niet slecht, maar deze smaak heeft totaal niets met de smaak van Grand Marnier te maken, dat is toch echt heel wat anders.

Beantwoorden
Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

jah,ron ik kan maar plaatsen wat de bron zet . ik ga het zeker proberen en vergelijken,maar ik heb nog een link die maar een ding minder in doet. en ditis dan een halve citroen.

http://deboon.blogspot.be/2015/08/recept-zelf-grand-marnier-maken.html

maar idd we mogen niet altijd alles geloven van het net, ik ga dit nog vergelijken.

mvg gerdy

 

Beantwoorden
Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik heb dit geprobeerd,maar ik heb er nog 25 gram jeneverbessen in gedaan.dit is heel lekker met een blossom lavender tonic van schweppes. ik weet nu  niet of je deze een gin zou mogen noemen? oja ik heb de jenever vervangen door vodka .

mvg gerdy 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy,

Bijna gelijk aan de Quarante Quatre

Als reden van deze topic, ben ik eens in den oude receptendoos van mij gaan kijken, omdat ik in mijn achterhoofd nog wist dat ik een tiental jaar geleden een recept van iemand gekregen had om zelf een Grand Marnier te maken.

wat blijkt het recept is identiek als dat in dit forum van den Quarante Quatre alles 44 maal, op twee dingetjes na hier is den alcohol in het recept van de Quarante Quatre n'en aux-de-vie of cognac, in mijn recept zoals in dit topic n'en graan jenever, en het tweede verschil is de koffiebonen kieperen ze gewoon in de pot, ze steken ze niet in den appelsien.

groetjes

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk ook dat het niet heel veel uitmaakt of je ze in de schil steekt of niet, de alcohol trekt de smaken er toch wel uit 🙂 

 

Leuk dat je het even hebt opgezocht 🙂

Beantwoorden
Berichten: 31
(@beginneling)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ook erg lekker als je wat anijszaad en kruidnagel toevoegd.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En Crepes Suzette, als ik het binnenkort weer eens maak zal ik het receptje met fotootjes eens plaatsen. Geflambeerde flensjes met Grand Manier mmmmmm.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

en geflambeerde banaan met ijs Hmmm, 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En kersen met kirschwasser ...cerise flambee ik hoor al dat jij ook een echte levensgenieter bent Dumo ?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik maak van 40% alcohol, cacao en suiker een soort schenkchocolade.

Daarvan kun je wat over het schepijs gieten + slagroom + een kers.

Of net als bij Irish coffee, i.p.v. koffie, de schenkchocolade nemen + heet water + slagroom.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?