Een simpele vraag met misschien een ingewikkeld antwoord maar toch,
hoe maak je een bijvoorbeeld banaan esprit?
Ik heb ooit een banaandestillaat gemaakt.
Ffe opgezocht op youtube en geprobeerd.
Bananen met een beetje suiker geinverteerd en gemixt.
Gist en citroenzuur erbij en laten fermenteren.
Was na 2weekjes uitgegist.
Stonk verschrikkelijk en wou niet bezinken.
Nadien ook moeilijk uit te filteren.
Na mijn keuken tot een plakboel herleid te hebben uiteindelijk toch kunnen verstoken.
Had na 1run 55%alcohol.
Smaakte heel anders dan verwacht direct na de stook.
Na maand of 2 werd ie echt lekker.
Smaak van banaan was zeker niet prominent aanwezig.
ik wil banaan en aarbei esprit maken maar kan daar geen recepten voor vinden
Al eens geprobeerd op youtube?is hier en daar wel teceptje te vinden.
Banana brandy
Banana moonshine...
maar wat is nu precies esprit?
maar wat is nu precies esprit?
Likeuren zijn zoete alcoholische dranken. Het alcoholgehalte varieert tussen de 15 en 55 procent. Er zijn honderden soorten likeuren. De meeste moeten een minimum suikergehalte van 100g/l bevatten. Likeuren met ‘Crème de’ voorin de naam bevatten een minimaal suikergehalte van 250g/l. Likeuren kunnen worden bereid uit een destillaat (esprit) en/of uit een tinctuur. Binnen de bakkerij worden likeuren en concentraten van bekende likeuren gebruikt voor het tremperen van gebak, het op smaak brengen van room of crème, in vruchtenvullingen of bonboninterieurs. Aan de in de bakkerij gebruikte concentraten van bekende likeuren wordt geen suiker toegevoegd, deze concentraten mogen daarom geen likeuren worden genoemd.
kan je dan wel zelf een erprit maken ?
ik bedoel als je een bananaan mash hebt en dit opstookt tot 55% spreek je dan van een esprit ?
Ik heb eens 200 kg benanen gestookt ik vond hem niet lekker ruiken en niemand vond hem lekker,ik had hem mischien langer moeten laten staan.gr.?Chris.V.
De definitie van een esprit ken ik niet, maar wellicht heb je hier iets aan: http://www.stookforum.nl/thread/gestookte-en-getrokken-banaan/