Nieuw in het stoken zit ik het forum uit te pluizen naar ideeën en lees veel over het achteraf op smaak brengen van de brouwsels door middel van macereren met fruit ,kruiden en specerijen.Ook dat het vergisten van puur fruit sap meer smaak opleverd heb ik al gelezen.
Nu vraag ik me af:
Als je fruit met kruiden e.d opkookt en laat trekken als b.v een bouillon in de keuken(evt nog in laat koken)daarna je evt. Suiker hier in oplost en daarna dit gaat vergisten krijg je dan niet een veel sterkere/diepgaande smaak na het stoken??
Of heeft dit nadelige gevolgen voor het vergisten?of stook je die smaken er alleen maar uit?
Dit ga ik volgen, wil het zelf uitzoeken en testen. maar idd zelfde vraag in het hoofd
Ik denk niet dat je de smaak er uit stookt,het fruit dat je laat vergisten geeft ook zijn smaak mee.gr.?Chris.V.
dus ChrisV als ik een masch maak met suiker, water en gist kan ik gewoon ook het kruidenmengsel er in doen en mee laten vergisten.
of is dat geen goed idee?
Ik denk van wel,ik stook ook mijn druivenschillen mee,doe ik met al mijn fruit,dan komt de smaak ook mee,ik gooi bij het stoken alles in een kussen sloop en stook dat mee,dat zou je ook met de kruiden moeten kunnen als die uitgegist zijn,gr.?Chris.V.
bedank voor de snelle reactie, ga da allemaal eens uit testen.
aldoende leer je denk ik dan 🙂
Patrik ik stook 14 jr op de Moonshine manier en ik leer nog altijd,sucses?Gr?Chris.V.
Dank u ChrisV,
als ik u hier lees op het forum vind ik u de popcorn onder ons.
vind het leuk te lezen 🙂
Dank je,ik hou van de oude manier van werken.gr.?Chris.V.
heb ik al gelezen en je hebt bakken ervaring. ik ben nog maar een jaartje bezig en heb nog zoveel te leren. maar is al de beste hobby tot nog toe. vooral de lekkerste 🙂
probleem is we drinken sneller dan ik kan maken; heb een keteltje van 3 liter. nu juist
een T500 aangeschaft. zal dan wel meer overhouden om te testen dan om te drinken hoop ik 🙂