Over een paar dagen is het zover: ik mag de tweede stap voor mijn eerste likeur zetten. De schillen van 20 citroenen hebben bijna 3 wkn in één liter pure alcohol (96%) gestaan en nu is het tijd om de suikersiroop of suikerwater toe te voegen.
Is het nu beter om de schillen eerst eruit te filteren voordat ik het suikerwater ga toevoegen of is het nu beter om het suikerwater toe te voegen en pas over een week of 2-3 de schillen er uit te filteren?
Peatsmoke. Goeie vraag ik zie de chaos in je hoofd.
Je hebt alles goed gedaan. Dat op de eerste plaats
Gooi de alcohol door een vergiet ( Belgen hebben vaak andere woorden, ze waren eigenwijs in 1830 en we wilde ze nog wat verstand bij brengen. De rest is geschiedenis) Maar dus een vergiet. Als je ui Nederland komt.
suikersiroop is gelul. Hoef je niet te maken gewoon Spa blauw, ja Belgen hebben toch ook hun bijdrage we zijn nog steeds trots de lage landen saampjes.
Enfin Spa blauw, gewoon koud suiker naar smaak en oplossen en bij het goddelijke gele nectar gooien. Als zelfs Italianen het kunnen dan hoeft het geen uitdaging voor een Belg te zijn. Toch? En laat je niet gek maken, het is lummel maar
Rotwijf. Mijn vriend hoort er ook bij.
Hahaha... Je weet het met humor te brengen! Laten we het maar op vergiet houden, want, hoewel velen beweren dat Belg staat voor Ben Eerst Limburger Geweest, hoort deze appendix toch nog steeds bij Nederland. De woorden als zeischotel en andere Limburgse benamingen zal ik je besparen...
Dank voor je antwoord, ik ga er op Aswoensdag (als het dan lukt) mee aan de slag...
Bij de Lidl zeker niet, althans niet de Duitse Lidl, want daar (in Duitsland) zijn ze verplicht te vermelden als ze een coating hebben.