hallo allemaal,
Ik heb de vraag van de vriendin gekregen of ik een keer pisang ambon kan maken? Heeft iemand hier een recept voor?
Glycerine voor mondgevoel en wat brandnetelblad voor kleuring toevoegen geeft bananen likeur net dat beetje meer pisang Ambon ( uit de winkel ) uiterlijk .
Als ik mijn volgende lading neutraal ga maken ga ik ook eens pisang proberen maken hiermee. Ik gebruik nu pisang ambon extract van arsegan en vrienden smaken het verschil niet met echte.
Hoe en met wat kan ik ook die groene kleur verkrijgen? Dat brandnetelblad zoals Robbert aangeeft, gaat dit voor voldoende kleuring zorgen?
de kleuring komt door chlorofyl in het blad . Brandnetel , tuinkers , waterkers , spinazie , zeewier , en boerenkool zijn producten die hoog in chlorofyl zitten .
ook rucola , selderij , koriander en peterselie bevatten veel van deze kleurstof .
Brandnetel , spinazie en andijvie zijn de meest neutrale om te gebruiken i.v.m smaak overdracht .
Bedankt, ik zal het eens proberen met brandnetel. Hoeveel mag je daar zo van gebruiken per liter?
0,2 - 12 gr per liter geven de tabellen aan maar brandnetel zal jou niet gauw straffen dus als je vers blad plukt Je doet ze in jou drank en zodra kleur naar wens is verwijder je de bladeren . .
( handschoenen aan ?? )