ja bij deze koude klaart hij sneller
aar doe eens een proef en doe wat in een glaasje je zal snel zien wat er onder op de bodem ligt
Kijk Antoine, daarvoor is dit zo'n super forum ondanks alle alcoholdampen een snel antwoord waar je mee uit de voeten kan !
Ik ben hier pas een paar maandjes lid maar al zoveel geleerd met dank aan......
Oké weer een vraagje?? De gestookte alcohol kan je verdunnen met water om het alcohol gehalte naar beneden te brengen. Is dat gewoon water of moet het eerst gekookt worden?
Dat mag ieder soort water zijn waar jij de voorkeur aan geeft. Mag gekookt maar hoeft niet. Zorg wel dat het water en de alcohol op dezelfde temperatuur zijn. Kraantjeswater kan een vertroebeling veroorzaken (afhankelijk van waar je woont).
Goeiemorgen!! Weer een vraagje haha. De alcohol is klaar. Nu zit er een soort van heersende alcohol smaak aan. Kan ik er dat nog vanaf krijgen?
Hoi Antoine, distillaat smaakt naar peper. Zit er een zurig smaakje/geurtje aan dan zou je het kunnen filteren langs actief carbon (speciaal gemaakt van kokosnoot die verkoold is en gemalen in korrels). (Stookwinkel verkoop het).
Wat je ook kan doen is je opbrengst nogmaals stoken met extra kraanwater in je ketel (Alcohol wassen) en terwijl je die 2e stook doet, meteen filteren langs actief carbon.
Robbert heeft ook veel geschreven hierover op dit forum.
Wie weet kan je hier weer iets mee.
Cheers man!
Van vragen wordt je altijd wijzer ??
Wat Nimrax al zegt je kunt altijd corrigeren of opnieuw overhalen .
Hangt wat af van de verdere kwaliteit van de alcohol.
Wat is percentage onverdund ?
Maar wat ook belangrijk is is de vraag hoe kom je aan die heersende bijsmaak .
Je scheidingen ( cuts ) op tijd gemaakt ?
distillatie temperatuur was die niet te hoog opgelopen ?
Was het vergisting proces goed verlopen ?
Door vinden waar de bijsmaak is gekomen kun je bij volgende batch het voorkomen En na bewerken of corrigeren niet nodig .
Hallo
Ik wil een after eight likeur maken. Nu moet ik de cacao en pepermunt marcereren en opnieuw stoken. Kan iemand mij de juiste instructie verschaffen. Bij voorbaat dank.
ik weet niet 100% zeker of de after eight likeur hetzelfde is als 110 j geleden de Een chocolate -mint likeur .
Maar deze kon ik vinden :
alcohol 92% daarin later macereren
3 gr mint per liter
60 gr gemalen cacaobonen. voor bitter . 40 gr voor mild .per liter
3gr vanille liter
Dit 10 dagen macereren laten .
na 10 dagen de drank delen in tweeën .
1/2 deel van drank overhalen .
Andere deel filteren en beide delen samen voegen .
Drank bevat per liter
20 cl suikersiroop
15 ml Glycerine .