Ik heb enkele likeuren gemaakt.
Waar kan ik deze het beste bewaren?
In de koele kelder?
Kamer met temperatuur van 20graden?
Zon of schaduw?
Ze zijn van net gestookte alcohol en flesjes essences gemaakt
Als ze in glas zitten gewoon in donkere kast of ruimte op temperatuur beneden 11 graden .
Als in vat 11- 12 gr . luchtvochtigheid 70 -75%
p.s. wanneer er fruit extracten zijn gebruikt altijd zorgen dat temp onder 17 gr blijft .
net al wijnen kunnen dranken verzuren boven 17 gr ondanks in fles .
Dit lijkt me de beste keus?
Goeie shit Robbert!
?
even post kapen => kan alcohol van 40% dan wel in plastic vaten opgeslagen worden ?
Nu met de T500 in bezit , gaat stoken ineens veel vlotter . Ik kan gerust wat alcohol verzetten op een week maar zoveel nu ook weer niet . Ik heb een aantal grote glazen flessen maar deze zullen snel vol zijn aan dit tempo....
Gewoon doordrinken doe ik ook,heb nooit problemen met opslag,heb 300 flessen en bezoek die altijd dorst heeft,
even post kapen => kan alcohol van 40% dan wel in plastic vaten opgeslagen worden ?
Nu met de T500 in bezit , gaat stoken ineens veel vlotter . Ik kan gerust wat alcohol verzetten op een week maar zoveel nu ook weer niet . Ik heb een aantal grote glazen flessen maar deze zullen snel vol zijn aan dit tempo....
ja hoor ik bewaar die in ibd vaten van 600 liter. nooit geen smaak verschil daar door gekregen π