Recept voor 1 liter Drambuie
1 kg roggebrood (Bolletje)
3 kg suiker
½ zakje whisky-gist
13 liter water
1x distilleren (wie heeft ooit bedacht heeft dat je 2x moet distilleren?)
Aan de (ongeveer) 1 liter stooksel klein scheutje port toevoegen (whisky wordt soms gerijpt op port-vaten) en 3 pipetjes van het kruidenmengsel van prof. Brouwer om de drank te ‘warmen.
Neem van de volgende kruiden elk een theelepel: kaneel, kardemonzaad, lindenbloesem, munt, piment, rozemarijn, salie, steranijs, tijm, 1 kruidnagel en 2 theelepels komijnzaad. Geen paradijskorrels. Meng en stamp de kruiden fijn in een vijzel. Twee weken laten trekken in 0,25 liter sterke alcohol van 80%. Voeg dit extract naar smaak toe (druppelsgewijs).
Minimaal 6 weken laten rijpen op een handjevol Frans eikenhouten snippers.
Voeg per liter naar smaak 50 tot 100 gram honing toe.
Daarna even een zakje rooibos-thee in de drank drenken. No shake, no stir.
Verdun tot 40%.
Het is geen exacte kopie van Drambuie, maar beter!
Klinkt heel lekker, bedankt voor het recept, staat in mijn todo list....