Meldingen
Alles wissen

Droog


Berichten: 41
Topic starter
(@geen-onruststoker)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Beste deskundigen
Ik heb nu een whisky gemaakt met een erg droog mondgevoel, alsof ik een hele droge wijn drink, maar dan met een andere smaak. Wat ik me kan bedenken als oorzaak is dat ik best veel (nieuw) eikenhout heb gebruikt tijdens het rijpen. Is dat ook zo of moet ik dr oorzaak ergens anders zoeken.

Beantwoorden
6 reacties
SaenseOverhaal
Berichten: 279
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Waarschijnlijk een nieuw vat gebruikt dat niet voldoende voorbehandeld is. Het eiken geeft dan nog veel tannine af aan de drank dat een stroef mondgevoel geeft,  net als hele sterke thee.

Je kunt t verzachten door de drank vaak over te gieten waardoor er veel lucht bij de drank komt.

Beantwoorden
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10617

@kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines  gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. 

Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . 

Beantwoorden
rummy dummy
(@rummy-dummy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 154

@robbert wat is een White dog precies?

Wij hebben hier wel een zwarte kat.... 🤪 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10617

@rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

Beantwoorden
(@geen-onruststoker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 41

@robbert bedankt

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2106

@geen-onruststoker Als ik een vat vul probeer ik wat van de blanke drank in een fles apart te houden om te corrigeren. Maar ik gebruik het ook om het vat in het begin weer aan te vullen.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?