Hallo allemaal.
Ik ben begonnen met mijn 2e experiment met ontbijtkoek.
Graag wil ik alvast het recept met jullie delen. Ik heb 4 ontbijtkoeken gekocht naturel. Die heb ik helemaal verkruimeld in een grote pan. Daarbij 4,5 kg suiker gedaan en alles verhit tot het een soort van vloeibaar is geworden. Alles in Mn emmer gegooid en af laten koelen voor de gist. 1 zakje baksoda en een theelepel citroenzuur gebruikt als gist starter. Dit maal heb ik gekozen voor de gist van still spirits rum gist. Daar zit amylase enzymen in wat (hoop ik) eventuele zetmeel in de ontbijtkoek ook nog eens omzet in vergistbare suikers. Hij borrelt nu al 2 dagen als een gek! Zodra hij gestookt is volgd er een update
Ik mag toch hopen dat deze ondertussen gestookt is?
Volgens mij zelfs al opgedronken...
En alweer omgezet tot iets vloeibaars
Egbert, leef je nog? We zijn zo benieuwd naar je ontbijtkoek stook! ?
Ik denk was snelle jelle zit nu mischien in Engeland,bezopen het kanaal overgezwommen.????
???
Kan toch,kijk die reclame maar.?.ik zit nu ook te zuipen wie weet waar ik dadelijk eindig??
Heb hem vanacht in een droom in een tel.cel zien staan zo’n rooie ???