Ik zag het recept van het roggebrood whisky voorbij komen en dacht dat is een makkelijk recept. Ik wou iets anders doen met dat recept. En dat was ontbijtkoek! Mijn lieve vrouw had 4 ontbijtkoeken voor me gekocht (naturel) ik wou natuurlijk gelijk uit Mn werk ermee aan de gang gaan! Suiker gepakt en helaas joh! Maar 1,5kg suiker in de kast! Dat is te weinig. Wat nu? Juist! Alle kastjes opentrekken en kijken of er nog andere suikers staan en ja hoor suikers zat! Ik heb gebruikt voor mijn experiment : 1,5 kg kristal suiker. 80gr vanille suiker. 0,5kg donkere basterd suiker. 0,5 lichte basterd suiker. 0,5 kg gelei suiker speciaal. 0,5 kg witte basterd suiker. 1 zakje baksoda. Thee lepel citroenzuur. 6 zakjes bakkersgist (belbake gist van de Lidl). Het destilaat is erg lekker geworden! Als er aan of opmerkingen zijn op mijn recept om hem nog beter te kunnen krijgen hoor ik het graag van jullie!
Dat is ook een mooie manier om je suikervoorraad op te maken π
Β
Haha echt wel! En mijn vrouw wou een week later een lekkere cake bakken en die greep dus mooi mis Haha.
leuk idee π
Hoeveel water had je erbij gedaan, enig idee wat je begin SG was.
En je daadwerkelijke alcohol opbrengst in % voor het destilleren?
De verschillende suikers zullen je smaak wel flink veranderd hebben denk ik zo, proef je dit ook terug(bijv karamel/stroop smaak van de lichte basterd suiker)
Β
Β
Sg heb ik niet gemeten. Met de vinometer 14% alc gemeten voor het destilleren helaas de verschillende suikers niet geproefd maar de ontbijtkoek is heel duidelijk aanwezig
Heb de ontbijtkoek gekookt zoals het roggebrood recept in 10 liter water dat al laten koelen in het vergist vat en daar alle suikers bij tot slot bijgevuld met water tot ik aan 25 liter zat
Wat gaaf dit !
Bedankt! Ik ga hem aankomende week nog eens overdoen met enkel ontbijtkoek en kristalsuiker kijken wat er dan uit komt!