Meldingen
Alles wissen

Gerst

Pagina 2 / 2

Berichten: 1840
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja, het is nou ook weer geen melasse waar ik 320 km voor rij.

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Die heb ik vandaag gehaald.
20 heen en 20 terug op lpg.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De gerst die een boer van zijn land haalt is bijna per definitie om gegeten te worden: ofwel door dieren, ofwel door mensen. In dat laatste geval eventueel via bier of sterke drank. Ik neem aan dat die gerst dan ook wel aan normen voldoet aangaande residuen. Al weet je dat natuurlijk alleen zeker bij biologische gerst.

Waar ik me wel zorgen over zou maken is eventuele behandeling van zaaigoed tegen tegelijk kiemend onkruid of meeëters. Ik heb geleerd dat dat soms gebeurt, al weet ik niet in welke mate dat nu nog gebeurt.

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nou, dat weet je hier maar nooit. Hier zijn ze minder moeilijk met zulke dingen.

Ik heb hem nog een keer gebeld, en afgesproken dat hij bij zijn volgende oogst een stuk van een kilo of 100 voor mij zonder bestrijdingsmiddelen laat. Er zijn een aantal (thuis) bierbrouwers in de buurt, die willen ook onbespoten. Dan wordt de prijs (omgerekend) €7,50 per 100 kg, dat lijkt me nog steeds schappelijk ?.

Dan heb ik nog een jaartje om te oefenen met de ketel en het gisten ?.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer je honderd kilo gerst grof maalt of kneust .
Hierbij voeg je 10 kilo diastatisch gerstemout of roggemout .
Dit ga je gewoon maischen en je kunt whiskey ervan maken .
Je kunt ook zelf de gerst mouten . Kost wat tijd maar voor dat geld gewoon doen zou ik zeggen .

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?