Gisteren 5 kg wisky mout in de blender gedaan en daarna in een grote emmer gedaan met 15 liter heet water. Vanochtend was de mash afgekoeld tot 23 graden daarna de gist in de emmer gedaan en een kwartier gewacht.
Daarna gemengd en de deksel met waterslot op gedaan.
Helaas maar de gist doet helemaal niks.
Wat heb ik fout gedaan?
Geduld, kan wel even duren eer het aan de gang gaat.
Dank je. Ben van nature vrij ongeduldig
Surinaams gist werkt ook niet trouwens.. Heb geduld Alluy, suikervergisting op turbogist gaat vrijwel meteen knallen maar jouw ingrediΓ«nten mash kent een langzame opstart en na hoofdgisting een trage nagisting. Ga uit van tenminste 15 dagen. Cheers man!Β
Geef het tijd . Maar misschien gist het al en lekt het bij waterslotje of deksel en krijg je daarom nog geen indicatie . ( even snuffelen . prikt het al in neus dan is er al een begin )
geef het de tijd ( tot zeker een paar dagen) wat ik zelf wel eens merk is dat als het waterslot niet borrelt dat niet automatisch betekend dat het niet aan het gisten is (valse lucht?)
Hou er een brandende aansteker boven flakkert die of gaat hij uit dan werkt je gist.
flakkert die of gaat hij uit dan werkt je gist.
Β
Chris, ik wil dat ooit 1x uitproberen met zo'n Cobra 6 rotje. Leuk idee voor de BBQ?
Heb net in het vat gekeken staat nu een week gewoon buiten en zonder gist staat als een gek te vergisten?
Zo heeft de schepper dit bedacht Chris. Lekker in het zonnetje die tonnen en jij ernaast met een beetje zon op je rus tegen deΒ rugpijn. Hoe zen kan een mens worden... Wel goed drinken! π
Doe ik ben een maaskantje en een van mais die niet te zuipen is aan het drinken.maar moet nog bij twee op bezoek eentje kookt voor ons,dus gaat weer mis,voor de voorzichtigheid heb ik daar twee flessen zelfgestookte gedumpt,?