Beste allemaal,
ik lees bij veel recepten dat er voor graan alcohol wordt gekozen.
Ik snap ook dat met een still spirits T500 reflux de smaak niet mee komt.
Dus dat deze praktisch afvalt als het gaat om stoken en smaak meekrijgen begrijp ik ook.
maar zijn er geen recepten “”uitgaande van 25 liter mash”” waarmee je toch redelijk/snel een hoog percentage alcohol in combinatie met toch de graan smaak kunt krijgen?
Zo las ik dat odin’s roggebrood whiskey door de reflux ook nog het een en ander aan smaak me gaf.
En/of heeft er iemand een recept met hoeveelheden graan en soorten graan + kooktemperaturen voor een graan mash (dus geen jenever) “”uitgaande van een 25 liter mash””
groetjes.
@Robbert Ik denk dat iedereen zelf die keuze moet maken. Je hebt in elk geval naar jouw voorbeeld meer dan voldoende mogelijkheden gegeven om die drempel naar niet-suiker alcohol te maken. Ik denk dat heel veel bezoekers van stookwinkel/stookforum met suiker beginnen. Laat ze zelf maar de weg naar de verlichting kiezen 😉 toch?
groeten Catnip
Het was meer een zoektocht naar zachte alchol in plaats van turbo alchol,
het liefst stook ik deze met de t500 reflux.
En zet ik mijn bubblecaps te koop voor een andere koperen”” 20 liter”” ketel voor de smaak,
Dit zodat ik een graan/suikerwash. Met de reflux
En een normale stook te gelijk kan doen en eventueel nog een 20 liter kan maischen
(380V aansluiting in de schuur)
Ik weet niet of ik het hier kan posten maar ik ben pas begonnen met inlezen. Ik heb vandaag wat filmpjes gezien over Hasseltse Jenever en deze wordt gemaakt door moutwijn en graanalcohol te mengen om een zachtere smaak te krijgen. Maar wat is nu net het verschil tussen de 2? Moutwijn meer mout? Graanalcohol in reflux? Kan iemand het simpel uitleggen?