De tijd van de hazelnoot is aangebroken en ik zie deze nu voldoende liggen hier in de buurt.
Bij de recepten zag ik wel iets staan met hazelnoot siroop, maar heeft er iemand ervaring met verse hazelnoten.
lijkt mij te mooie kans om hier niets mee te doen.
gr Sjaak
met Hazelnoot is net als walnoten een grote variëteit aan likeuren mee te maken .
Je kunt ze zowel vers als geroosterd gebruiken .
Je kunt ze heel fijn malen en hazelnoot creme likeur maken , je kunt hazelnoot advokaat maken .
Hazelnoot koffie likeur , Hazelnoot cacao likeur zowel als creme ook als helder , hazelnoot doet het ook goed in likeuren van citrus . ( verse hazelnoten mee macereren in de lemoncello en wat verse munt erbij )
Combinatie door in walnoten likeur een deel hazelnoten mee te macereren ' .
En vergeet niet De vervanger van de amandelen in een amaretto variant .
Lekker dit ga ik volgen. Ook walnoten. Weet honderden bomen te staan in de Betuwe.
Je gelooft het toch niet, kom ik zojuist langs het parkje waar de hazelnoten staan zijn hier de tuinmannen en vrouwen rigoureus alles aan het opruimen, de 6 bladjes die er liggen maar ook alle hazelnoten en nog erger wat er nog hing wordt gesnoeid, grrr. om gek van te worden.
2 liter granen alcohol van rond 80% ( suiker alcohol kan ook maar ****** )
100gr rauwe cacao bonen
250 gr hazelnoten
1/2 limoen
2 kruidnagel .
stamp in vijzel de bonen en noten .
zet alles 3 weken te maceren
( ook kun je sneller op 50- 55 gr maceren ( 12 u ).
na macereren afstoken .
voeg water toe en 200gr rietsuiker per liter
( eventueel kun je ook siroop van rietsuiker maken en deze toevoegen .
drink sterkte 28 -32 %
Bij serveren blaadje munt in glas . .
Ga ik doen Robbert, ga toevallig zo naar Makro en die hebben vast hazelnoten. Waarom zeg je 80%. 92% uit de t500 is toch gewoon beter? die 12 uur staat mij ook wel aan. Vandaag niet want spareribs in de Grainfather, 5 uur op 55 graden
Heeft iemand anders het ook wel eens geprobeerd. Vlees laten garen in de Grainfather. Gaat perfect. De slager laten vacumeren en klaar. Was een tip van een forumlid, weet niet meer wie, hij is er helaas mee gestopt en doe het regelmatig. Ook met rundvlees voor Indisch.
moet er zelf om lachen. Weer off-topic. Hoe komt dat toch steeds
Het vocht dat bij de alcohol zit helpt mee aan week maken en afgeven van smaakstoffen .
Bij het Stoken moet je niet met kolom stoken .
Gebruik alembiek
Je kunt bij stoken vrij simpel weten wanneer naloop komt . zodra de uitstroom troebel gaat worden . stop je met opvang .
Het vocht dat bij de alcohol zit helpt mee aan week maken en afgeven van smaakstoffen . Bij het Stoken moet je niet met kolom stoken . Gebruik alembiek Je kunt bij stoken vrij simpel weten wanneer naloop komt . zodra de uitstroom troebel gaat worden . stop je met opvang .
Aha, vandaar 80%
Ik stel mij helemaal voor Lummels gaarkeuken met kerst .
Herten rug in grainfather , hazelnoten likeur in T 500 . ???
Ja en dan moet ik ook nog ergens bessen zien te plukken voor rode wodka. Ben effe de naam kwijt maar ze staan bij de Grebbeberg. Wist Erik weer. Zo komt Jan splinter door de winter.
bessen van Gelderse roos ?
Zou kunnen dat we het over het zelfde hebben maar er staat mij een andere naam bij.
Helaas geen hazelnoten want ben niet naar de Makro geweest. Er kwam weer van alles tussen. Spareribs zijn wel gegaard, we gaan vandaag naar de Makro. Of Sligro in Arnhem. Dat kan ook, maar de Makro in Duiven heeft een goede visafdeling. Waarom heb ik altijd honger als ik stookforum bezoek? Of dorst, is dat het?
viburnum opulus of zo iets ? Ik weet ook al die namen niet te onthouden .
het ligt niet aan makro of forum .
je bent gewoon geboren Bourgondiër . ! ??
Spareribs zijn heerlijk . de wilde kastanjes komen weer aan dat past daar ook weer bij .
Charmant Robbert maar ben gewoon een lekkerbek. Zal zo een foto maken van de gegaarde ribs en dan straks vanuit de oven.
Het is verder zoals het, als ik hier kom heb ik altijd honger of dorst. Meestal beiden en soms nog zin in sex ook.