goede avond.
ik heb laatst limoncello gemaakt, en in de diepvries gezet. Nou had ik dat al eens eerder gedaan, en
toen is ie mooi stroperig geworden. Nu is dat dus niet het geval.
Kan het zijn dat de limoncello nog te sterk is?
of heeft iemand er een andere verklaring voor?
vr gr Bob.
Hoe hebt u de limoncello gemaakt?
Ik heb alleen het geel van de citroenen geschild, en die op sterke alcohol (85%) gezet.
2 weken laten staan, en toen de suiker in water gedaan en laten koken. Een nacht laten staan op kamertemperatuur en daarna bij elkaar gedaan.
Vorige keer ook zo gemaakt, en ging perfect. Nu is hij wel troebel, maar niet stroperig.
gr Bob
Zonder hoeveelheden erbij is het moeilijk te beantwoorden: Hoeveel citroenen, hoeveel alcohol, hoeveel suiker in hoeveel water gekookt, hoeveel suikeroplossing bij de alcohol? Er staat hier een heel goed recept dat ik al een aantal keren heb gevolgd.
Sorry voor mijn late reactie
Ik heb 1 liter alcohol van 85% gebruikt.
De schillen (het geel) van 10 citroenen.
600 gr suiker.
1,5 liter water.
Ik kwam dit recept op google tegen.
Ik zal eens naar uw recept kijken.
Vr Gr Bob.
Dat is 2.5 ltr vloeistof daar had je zeker 1.200 -1400 gram suiker bij moeten gooien en eerst in moeten laten koken met die 1.5 ltr water dan er wat van op een bordje druppen even in de koelkast en kijken als je het bordje scheef houd of het traag loopt,dan verdunnen met alc.Wij maken zo’n 60 ltr siroop per jr.laat hem goed inkoken want je moet hem nog verdunnen met de alc.
Oké, maar suiker toevoegen wordt nu dus lastig. Aangezien ik de alcohol al verdunt heb. Een tip voor de volgende keer dan. Misschien een ander recept proberen.
bedankt voor de toelichting!
gr Bob.