Meldingen
Alles wissen

Moonshine van biet

Pagina 1 / 2

Berichten: 39
Topic starter
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is het mogelijk oom te maken moonshine met biet ? Heeft veel zuiker of niet? Niet rood biet!

Beantwoorden
27 reacties
Robbert
Berichten: 10046
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

suikerbiet , rode biet of voederbied voor vee ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10046
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Voeder biet kun je koken daarna met 10% mout beslag maken en dan vergisten .
Je krijgt dan een wodka

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Tokkie van suikerbiet gaat goed maar veel werk,suikerbiet heel goed wassen ivm grondsmaak,raspen veel werk in vat met gist laten vergisten en stoken ivm grondsmaak vlierbloesem er bij.gr.Chris.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

is ook goed om hem twee keer te stoken als hij nog naar grond ruikt.

Beantwoorden
Berichten: 39
Topic starter
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt Chris ik een t500 en traditioneel alembique ik ga proberen ✌

Beantwoorden
Berichten: 39
Topic starter
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mais in NL is niet goed heeft geen suiker in .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10046
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mais hier uit het veld gaat prima om daar moonshine van te maken .
Maal maïs grof met een schroot molen .
Kook de maïs .
Toevoegen 10% Diastatisch gerste / tarwemout
Voeg voldoende water toe ( 4 liter per 2 kilo )breng de temperatuur nu op 55 graden en zo houden voor een ½ uur.
verhoog temperatuur dan tot 65 graden . hou ook nu ½ uur op deze temperatuur .
verhoog dan temperatuur tot 72 graden hou deze nu een ½ tot 45 min aan !
Zeef geheel , .
Bij 55 graden is eiwit afgebroken en zetmeel omgezet bij 65 en 72 graden naar goed vergistbare suikers .
Breng vloeistof even aan de kook !
voeg gist toe.
Na 3 a 4 weken is dit uitgegist .
hevel de vloeistof af in pot still en distilleer .
Overhalen tot 1/3 van de vloeistof is gewonen .
Gewonnen deel opnieuw overhalen tot weer 1/3 van de vloeistof is gewonnen .
Let goed op voorloop en naloop te scheiden . (proeven op scherpte en uitstroom moet helderheid zijn )
Nu heb je een moonshine uit mais.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Alles waar suiker in zit kun je stoken ,ik heb 25 kg zoete mais uit Roemenie,gooi daar 2-3 pakken fries roggebrood bij en een of twee pakken havermout bij kijken wat het word.kook het wel bij elkaar.of gaat goed,of riool,ik werk vaak op instinkt.als het goed gaat komt er meer mais uit Roemenie.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Tokkie ik drink veel van suiker biet in Roemenie,het hele dorp waar ik kom stookt hem op deze manier.kunt er goed van naar de wc als je genoeg drinkt.?????

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10046
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

suikerbiet , voederbiet , mais , aardappels alles kan vergist .

Beantwoorden
Berichten: 39
Topic starter
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Is dat al de suikerbiet?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10046
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er positief uit ?

Beantwoorden
Berichten: 39
Topic starter
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Klaar met 25lt 

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?