Meldingen
Alles wissen

Neleman druivensap verstoken


Robbie
Berichten: 426
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zag een paasaanbieding van Neleman bio druivensap, 2e fles voor de halve prijs. Iemand bekend mee? Ze gebruiken het zelf voor hun wijnen.

 

1680358933-Druivensap_75cl_medal_1280x1280.png
Beantwoorden
20 reacties
3 Reacties
(@harrie-de-wortel)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 2

@rvdh Dit gebruik je om water mee te destilleren. En om bloedvlekken uit schapenwol te krijgen.

Beantwoorden
(@barry-stekelpeen)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 1

@harrie-de-wortel Harrie wat goddelijk

Beantwoorden
(@harrie-de-wortel)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 2

@barry-stekelpeen Dankejewel, mede-godheid.

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 426
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Misschien een lekkere brandy van stoken,  ik heb mezelf wat flessen geschonken. 

Zelf een gist opkweken.  Zijn de gist op basis van melkzuurbacteriën hier wat voor?

Of het yoghurt/bloem recept

Beantwoorden
6 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@rvdh, voor fruit gebruik ik het liefst een gist die ook op fruit leef. Dus een paar druiven en wat kool in lauw water weg zetten en na een paar dagen afgieten. En dan  het vocht opkweken met water en bloem. Maar yoghurt/bloem lukt ook altijd. Ik heb wel eens de druivensap van de Plus met bakkersgist opgekweekt en dat dat ging ook prima.

Beantwoorden
Robbie
(@rvdh)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 426

Dan wordt dat hem! Dat is wat we in huis hebben.  Ik kreeg ook een tip mango/banaan/citroen, maar ik heb geen mango in huis helaas, en gezien de bestelling dinsdag geleverd word, is dit de makkelijkste optie!

1680415393-16804153125376804627877951040535.jpg
Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 624

@rvdh kan je dit ook doen met een appelschil? en is de wittekool noodzakelijk?

Beantwoorden
Robbie
(@rvdh)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 426

@rinus55 durf ik niet te zeggen, ik volg enkel het recept op ons mooie forum.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 624

@rvdh okay snap het, ga het gewoon proberen en dan even testen op een litertje appelsap, werkt het niet dan gewoon gist gebruiken uit een zakje

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@rinus55 Ja en Ja.

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 426
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Netjes.  1.070

1680706849-20230405_165523.jpg
Beantwoorden
Robbie
Berichten: 426
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Staat inmiddels lekker te pruttelen. Een kleine 30L. Verdund tot 50L met 2kg suiker en 1kg suikerriet.  Het suiker heb ik eerst 20minuten laten koken in 10l water.  Start SG was 1.080, gist opgekweekt uit druiven en wittekool.  

 

Fijne dagen!

1680950863-20230406_201229.jpg
Beantwoorden
4 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@rvdh waarom heb je de suiker toegevoegd?

Beantwoorden
Robbie
(@rvdh)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 426

@rumo ietsje meer opbrengst.

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@rvdh kwantiteit boven kwaliteit ☹️  Het sap lijk mij een prima product, wat betaal je voor een liter?

Beantwoorden
Robbie
(@rvdh)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 426
Robbie
Berichten: 426
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goed gelukt! Al zeg ik het zelf, 4.3L op 67%, maakt een 7L op 40% uit eindelijk,  kan lekker even de kelder in, beetje rijpen 

1683224615-16832245003447054486770000575471.jpg
Beantwoorden
Lambik
Berichten: 197
(@lambik)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ziet er goed uit, wat voor een ketel(s) heb je gebruikt?

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 426
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Eerst het bierfust, om de hoeveel te minderen, daarna 2e stook in de 15L alambiek.

 

Ik had na ong 300ml geen terpentinegeur meer,  toen ben ik op gaan vangen. Ik heb de eerste 200ml apart gehouden en deze een nachtje in laten trekken met dat veenmos, in de whisky komt dat goed naar voor,  en dat in de 2e stook 'gefiltert' mee gestookt.  Goede zet geweest, lekker aards fris .

Staat nu op eikenhout in de kelder. Gister nog 1 nipje geproeft, echt lekker haha.  Komt een goeie zomer aan zo!

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbie
(@rvdh)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 426

300ml terpentine was uiteraard in de 2e stook...   na die 300ML ben ik op gaan vangen..tot 30% abv

1e stook was 40L verstookt tot ongeveer 5.5L op gemiddeld 50%  

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?