Meldingen
Alles wissen

Precieze recept palinka

Pagina 4 / 5

Berichten: 10
 Han
(@han)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, harstikke fijn, je antwoord. Kan ik mee aan de slag. Wilde vergisting lijkt (evds3) alsof ik een probleem heb, maar ik begrijp dat dat niet zo is? Is het verschil tussen wilde en getemde gisting dat je gewoon eenvoudiger en goedkoper uit bent of is er nog meer dat ik erover moet weten. Han

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Niet dat ik weet,komt goed zo.laat maar weten wat het geworden is.gr.Chris.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hallo han

nee dat noemen ze zo wilde vergisting om dat het fruit zich zelf vergist

gr erik

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1212
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik dacht dat bij wilde vergisting de pruimen als een wilde door het vergistingsvat volgenden dan tegen de zijkant uit elkaar barsten en daardoor vergisten???, Groet, @ndré ??

Beantwoorden
Berichten: 10
 Han
(@han)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dacht ik ook. Heb voor de zekerheid het vat op de vloer vastgespijkerd en stenen op de deksel. Bij het omroeren doe ik mijn snorfietshelm op. Bedankt iedereen. Ik laat weten wat ervan geworden is. Han

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik ken maar een pruim die zo wild word,en die bind ik in bed vast.?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

han 

hopelijk een lekkere palinka

gr erik

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1212
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Succes Han?, Groet, @ndré??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Han palinka is 55% dus!!!!! Sucses.

Beantwoorden
Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Een klein vraagje ivm het sap.

Ik heb een sapcentrifuge en dat werkt erg snel. Geeft dit een smaakverschil op het eindproduct? Als ik daar eerst de schil en de pit af haal heb ik bij pruimen dan geen pectines (als ze geschild zijn moeten ze waarschijnlijk niet meer in de centrifuge)? Is er dan minder voorloop nodig?

Mijn vader stikt elk jaar in de pruimen en meestal valt de schil er al af als je er naar kijkt dus qua extra werk valt dat wel mee.

Beantwoorden
Berichten: 10
 Han
(@han)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag,

Ik had de pruimen ontpit en in de centrifuge gegooid, maar daar kwam alleen een dikke brij uit. Hoe dat nou kwam weet ik ook niet. Ik heb toen gestampt en in een bak, maar ook daar kwam weinig sap tevoorschijn. Dat gebeurde pas na een schepje pecto-enzym. Han

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Had je dan minder methyl of weet je dat niet?

Beantwoorden
Berichten: 132
Topic starter
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Rechter 2 het resultaat van de kwetsen respectievelijk 50 en 40 % nu paar dagen laten rusten maar het ruikt al goed moet ik zeggen.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als je pruimen wil verstoken ,en dat is met alle fruit kijk eerst of het genoeg sap bevat,ik heb wel eens 500 kg laten staan.sapcetrifuge gebruik ik nooit ik gooi de pruimen in een vat maal ze met mijn boormachine fijn en laat het met pit en al vergisten die zakken naar de bodem.kijk op het forum bij palinka.en als fruit zoet is gooi ik er nooit suiker bij.gr.Chris.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Komt dat blauwe van de flessen?

Beantwoorden
Pagina 4 / 5
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?