Hallo allen,
Na een succesvol mijn eerste limoncello te hebben gemaakt wil ik graag ook amaretto gaan maken. Nu zag ik dat ik daar abrikozenpitten voor nodig had, maar helaas zij die sinds februari dit jaar verboden in Nederland omdat er een aantal mensen door vergiftigd waren doordat ze er teveel van hadden gegeten. Kan ik deze vervangen door iets anders? Misschien meer amandelen in plaats van die abrikozenpitten? Of hebben abrikozenpitten echt een eigen uitgesproken smaak? Zelf heb ik er ook over nagedacht om gewoon bij de supermarkt abrikozen te kopen en de pitten op te sparen en die te gebruiken, alleen weet ik niet of dat die dan nog behandeling nodig hebben voordat ik ze kan gebruiken. Graag wil ik het wel zelf maken met natuurlijke ingrediënten, dus geen essence's of dergelijken.
Ik hoor graag van jullie en alvast bedankt! 🙂
Ik denk dat je gewoon abrikoospitten kunt gebruiken pit kapot slaan de vrucht laten drogen en klaar.er zijn altijd mensen die geen maten kennen en dan de pijp uitgaan,we gaan in Nederland dadelijk alles verbieden om een paar idioten.helaas,maar maar waar.gr.Chris.
Abrikoospitten bevatten cyaan en dat kan in verbindingen weer blauwzuur vormen wat weer zeer giftig is.
Alles met maten,van amaretto is nog niemand dood gegaan,tenminste niet dat ik weet en je moet ook geen kilo in je drank gooien volg het recept wat je hebt.
Klopt helemaal Chris maar je hebt altijd van die rupsjes-nooit-genoeg 😉
Niet helemaal.... Pitten van abrikozen... Maar in mindere mate ook van kersen Pruimen appels perziken enzow bevatten een glycoside (suiker/niet suiker) genaamd Amygladine ... Op zich is dit niet giftig.... Maar als je dit nu in een bepaalde hoeveelheid eet komt er dus speeksel bij.... Dan Is t een ander verhaal... Amygladine en water reageert tot waterstofcyanide (HcN)... Dat is blauwzuur.... Op Chemelot wordt blauwzuur chemisch gemaakt.... Zeeeer giftig.... Als je t ruikt kan je t vermoedelijk niet navertellen..... Waar ruikt t na??? Amandelen 😉 zoo.. Dat was weer genoeg chemie
Oengaboenga je hebt gelijk maar dan moet je er wel veel eten,daarom zeg ik ook,volg het recept.en gooi er geen kilo’s in zonder bij na te denken.
Abikozenpitten worden gebruikt als goedkope vervanger van amandelen. Kijk maar eens naar het prijsverschil tussen gevulde koeken met abrikozenpitten en echte amandelen.
Goed zo Jantje,dus als je geen risico wil lopen,tip van Jantje amandelen .
Denk dat ik dan toch voor amandelen ga, zit ik zeker safe en hoef ik nog voor veel geld extra ook nog abrikozen te weten(wat toch al niet ons favoriete fruit is). Dankjewel voor je antwoord!
basvo heeft Jantje je weer gered?
In Duitsland gewoon te bestellen.
Voor Amaretto gebruikt men 17,5 gr abrikozenpit per liter .
Als vervanging wordt ook wel een combinatie gebruikt van amandel en hazelnoot .
Hoi, wij hebben hier stapels amandelen, kan je ipv abrikozen pitten ook de schil van de amandel gebruiken, of beter meer amandelen? En wat is het beste alternatief voor basterdsuiker want dat is hier niet te koop(spanje)