Zojuist vier dikke emmers vol blauwe druiven bij een kennis geplukt. Ik wil t vergisten en destilleren.
Tot op heden heb ik alleen appels en peren gedaan. Die was je makkelijk, ik schilde ze totnutoe, maar dat is toch wel zonde van de smaak.
Maar die druiven? Wassen? Ik las ergens hier dat iemand ze met verdunde waterperoxide waste. (3%)
En dan? van elke druif de steel eraf is nog acceptabel. Dan fijnstampen en gist erop? OF het sap apart houden en daarop gist? En eventueel een zak met schillen en overgebleven prut erbij tijdens het gisten?
Of de schillen en prut pas bij het destilleren erbij? (dus sap maken, gisten, destilleren met overgebleven schillen en prut)
Ik zoek ook druivenhulp? Maar dan druiven. Wit en blauw. Wie heeft ze? Prijs n.o.t.k.
ja lekker..... vertel eens wat je ermee gaat doen? Daar kan ik dan wat mee
Waarschijnlijk kan je er niks mee want ik wil ze gecontroleerd laten vergisten met conicalfermenter (s) tot wijn.
Ik stook al jaren ik heb ze nog nooit gewassen,steeltjes er af fijn maken en vergisten,ga maar eens 1000 kg druiven wassen,je kunt het zo moeilijk maken als je wil.
Geduld ik krijg er soms zoveel dat ik ze moet laten staan.dan laat ik wat horen.
Jepebe ik heb op het forum precies de werkwijze van druiven pruimen appels beschreven.ik stook 15 jr sucsesvol fruit.gr.Chris.