Meldingen
Alles wissen

Vloeibaar mout extract

Pagina 2 / 5

Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb met vaten gehad die ik goed geschud had meerdere keren dat er toch stevige schuimvorming was tijdens de ruwstook (zelfs met het gebruik van slaolie) waardoor alles door de ketel naar buiten kwam.

Als je genoeg kopruimte hebt in de T-500 kun je ook overwegen om alles te verwarmen richting de 50 graden en dan eens flink te roeren om de overige CO2 kwijt te raken, immers is de oplosbaarheid van CO2 evenredig met de temperatuur, hoe hoger de temperatuur van de vloeistof is, des te minder CO2 kan opgelost blijven.

Na deze stap pas de ketel sluiten en beginnen met stoken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dampspanning van co2 neem zeer snel toe bij meer warmte . Het zet meer uit en wordt vluchtiger en ontstijgt uit vloeistof .
Des te kouder des te minder vluchtig dus blijft meer in vloeistof hangen

Wanneer er eiwitten aanwezig zijn wordt co2 gemakkelijk ingekapseld en krijg je bel en schuimvorming .
Olie verlaagd oppervlakte spanning dus minder kans op bel vorming .

( Eiwitten kun je tijdens maischen deels afbreken naar aminozuren)

Inderdaad met ketel open voorverwarmen ontsnapt co2 en daardoor minder schuim

Beantwoorden
Berichten: 16
(@jeroenhuene)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Me suikers waren wel goed vergist, eiwitten weet niet.?
Heb vloeibare mout verwerkt zoals Barrel 674 beschrijving allen dit keer geen klaring middel.
Nadat vergist was 2 dagen buiten geklaard afgeheveld van gistbed en nog 2 weken geklaard.
Foto is van wat voor laag nog in gistvat zat 2e keer.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Apart, lijkt bijna alsof t slecht gemengd heeft maar als dit het tweede gistvat is. Hoelang heeft je eerste vergisting geduurd?

Het klaren lijkt mij persoonlijk nogal lang, als het uit het eerste gistvat is overgeheveld probeer ik zo snel mogelijk erna te gaan stoken.

Beantwoorden
Berichten: 16
(@jeroenhuene)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Meestal na week is die wel aardig uutgegist maar laat meestel wel 3 weken staan tot waterslot stil ligt,
Maar ondanks alles smaakt die wel lekker?

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 478
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ben met zowel Barrel 674 als met Mangrove Jack's vloeibare mout aan de slag geweest. Ik gebruik altijd (met iedere stookwijn) geinverteerde suiker en het staat dan zo'n 3 weken te gisten. Een plakkerige laag onderin het vat heb ik gelukkig nooit gehad. Ik krijg dan toch het idee dat de vergisting niet compleet is geweest.

@Koekoek: Nog SG gemeten voor en na de gisting?

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik vermoed ook dat er wat met gisting fout was .
Wat was ook zuurtegraad en kwaliteit van het gist?
te warm of te koud gestaan ?

2 weken klaren is vragen om verzuring en acetaat vorming !

Beantwoorden
Berichten: 16
(@jeroenhuene)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Sg begin niet gemeten,
Einde gisting test aansteker en sg 990.
Tempratuur constant rond 21-23 graden.
Heb Still spirit whisky gist gebruik.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Lijkt of er dan weinig enzym werking is geweest .
Tja betreft gist keuze dat werkt maar is niet geweldig

Beantwoorden
Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ze praten nu over oversterfte. Ik vraag me ook af hoe het zit met het overstoken ?
Hoeveel meer zou er nu gestookt worden?

Beantwoorden
Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat een service weer van Jan. Eergisteren ‘s avonds laat besteld. Gisterenochtend nog snel iets toegevoegd en deze voormiddag al geleverd ???

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik doe mijn best SirOlf, altijd leuk om te horen dat de klant tevreden is! Veel succes met de vergisting en de stook natuurlijk!

Beantwoorden
Bewust
Berichten: 374
(@bewust)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Top Jan. Hier is ook net de vloeibare mout binnen gekomen. Ga d’r vanuit dat het goed gaat met de vergisting.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gaat zeker goed komen. Vroeger hadden we de Barrel 674. Dat was een grote zak met hetzelfde extract in een mooi doosje. Ik verkocht veel maar blijkbaar niet genoeg om dit product op de markt te houden. Bij navraag hebben zij dus aangegeven dat 2 zakken van dit moutextract gelijkstaat aan het Barrel 674 pakket 

Beantwoorden
Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij mij stond het 1 uur na ontvangst al te borrelen.
Ik denk dat het voor stookwinkel een boerenjaar wordt ?

Beantwoorden
Pagina 2 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?