Meldingen
Alles wissen

Vraag whisky mash


Berichten: 49
Topic starter
(@egbert)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo allemaal.

Ik heb gister een whisky mash gemaakt, en zag op stooktv dat dit af en toe door geroerd moet worden zodat alle smaken naar boven komen. Nu lees ik elke keer dat de emmer niet geopend mag worden tijdens de vergisting. Is dit alleen met een suiker mash? En mag ik gewoon de emmer openen om de whisky mash door te roeren?

Beantwoorden
3 reacties
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het beste is de emmer niet meer te openen. Bij het maken van de video was mijn kennis ook nog niet zover ? ik heb nog nooit een besmetting gehad hoor, maar de kans op besmetting is wel groter als je tussendoor gaat roeren.

Beantwoorden
Berichten: 49
Topic starter
(@egbert)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt voor de reactie heb de emmer gelukkig nog niet geopend dus wacht ik rustig af tot het uit gegist is

Beantwoorden
Berichten: 36
(@mariussenior)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoe maak ik een goede suikermash en welke gisten gebruik je dan weer indien het word gebruik whisky te maken of moet het altijd met mout wanneer je de Rogge helemaal fijn maakt blijft toch veel smaak op de bodem liggen ik denk dat het grover moet blijven  ?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?