Ik heb 2 kg ruwe rietsuiker met 1 kilo honing en 1 liter biologische peren siroop met 15 liter water en champagne gist staan als stook wijn is een probeersel laat jullie weten wat het word . Het staat nu 4 dagen te pruttelen in de emmer. Ik hoop dat na het stoken in mijn melk kan tog wat smaak blijft
Ronstook, dit komt wel goed. Gegarandeerd een paar gezellige avondjes.
Ik ben heel benieuwd naar je smaakervaring. Mocht je champagne gist de hoge alcohol % niet aankunnen (als het nog zoetig smaakt), kan je er altijd nog later een (andere) gist bij doen voor optimaal rendement. Bubbel ze 😉
Â
Haha ik laat zeker weten hoe het gaat smaken . Ik hoop zelf dat de honing er in blijft hange . Bedankt voor de tip van de gist , hij bubbelt nu nog steeds lekker
Ron, ik heb al eens (bio) resthoning van een imker gekregen (in ruil voor suiker voor zijn bijtjes) en een borreltje van mij... en met turbo gist hou je net als bij melasse(rum) weinig smaak over. Heb ook de indruk dat 1kg honing meer suiker bevat dan een kilo suiker uit de supermarkt. De "meten is weten"- brigade op dit forum, heeft vast wel een tabelletje.(Munckerik weet dit wel:).. Ik denk daarom dat champagne gist een goede optie is.
Denk bij extra gist toevoegen aan Bruggeman gist. Liever geen turbo gebruiken ivm bijsmaken. En geen klaringsmiddel gebruiken maar lekker uit laten gisten en na 1,5 week koel zetten... lezen we over 3 weken wel wat het is geworden... ben ook heel benieuwd. Cheers man 😉
Â
(Munckerik weet dit wel:)..
Nee helaas Nimrax, dat weet ik ook niet. Meten is weten was wel een goeie geweest maar dan had Ronstook dat voor en na de vergisting moeten doen.Â
Volgens mij kan champagnegist wel wat alcohol verdragen.
Maar er zijn vast anderen van de "meten is weten" brigade die het wel weten 😉
Hihihi en anders het meten vergeten en na afloop lekker opzuipen en keten 😉
Â
Dat is misschien een veel beter plan 🙂
Â
Zuipen ga ik zeker zelf stoken geeft in iedergeval geen kater??????
Ff aa regelen ?
Als je dat zuipt dan adviseer ik om dat samen met je vrouw of vriendin te doen,krijg je allebei geen kater maar jij een tamme poes.?????gr?Chris.V
Â
Chris een wild poesje is ook niet versmaden maar dat is een kwestie van smaak geloof ik.Â
Â
Tegeltje: Beter een wilde poes dan een tamme krolse kater.
En de na-dorst komt later 😉
Robbert, wat heb je een mooie SG tabel hieronder.
Dat is toch porno voor de verwende meet en regelneef...
Maaruhh, hoe bubbelt je peren met suiker en honing oplossing?
Ik wil eigenlijk een waterslot zien knallen.
Als je op de BBQ komt, neem even een testertje ervan mee 🙂
Â
wanneer de sg weger nog boven1000 aangeeft kun je gist toevoegen met wat gistvoedingzout
Aangezien jij helemaal de baas bent over je eigen compositie mag je naar eigen gevoel gewoon doen wat je goeddunkt.
Â