En flessen wel gewoon gesloten laten?
Verdunnen naar 40% en terug op fles zetten. Eventueel met wat siroop aanlengen. Dat is jouw persoonlijke keuze. En daarna een tijdje bewaren in het donker op een koele plaats. Ik weet het, vooral dat bewaren is lastig 🙂
En flessen wel gewoon gesloten laten?
Ik leng aan met water tot 40 a 45%. Dan begint het "huwen" Dan kan de alcohol en het water aan elkaar wennen en zo de aroma's vrijgeven. Dit kan weken of zelfs maanden duren. Ik bewaar alles in een weckpot of in glazen flessen. Soms open ik de fles even, dan kunnen eventuele nare geurtjes ontsnappen. (fles openen blazen langs de hals als een panfluit en de dop er weer op 🙂 )
Ik heb vorige maand een fles frambozenlikeur gemaakt met alcohol van de airstill. Mettertijd ruikt het alsmaar lekkerder. Ik hoop deze fles te kunnen bewaren tot bij kerstmis. Ik ben nu bezig met het macereren van blauwe bessen met wat kruiden erbij. Iets voor nieuwjaar...
Ik ben wel benieuwd hoe het is afgelopen met de stook van de galiameloenen. Bij de plaatselijke groenteboer zag ik meloenen voor 50 cent per kilo, ik voel wel voor een experiment...