Zijn ze goed zoet? Zonder meten kun je ook nog proeven natuurlijk. Dan kun je het proberen.
Jan, ik ga dat vanavond wel proeven, en dan kijk ik wel of ik morgen suiker moet halen.
Groet, @ndré
Leuk André. Ik krijg zondag veel zoete appels. Wil nog even met Robbert in overleg wat te doen.
Totaal 2 x 60 literaat boordevol met appel.
Gaat iets lekkers worden over een tijdje.
Groet, @ndré??
Vaten met appel/peer staat te vergisten, beide vaten bijna overgelopen (te vol), snel een lading overgeschept in een ander vat, nu alles onder CONTROLE. Loat goan, Groet, @ndré ??
@ ChrisV Stook jij de appel 1 of 2 keer? Ik heb gisteren 20 l appelwijn gestookt en dat ruikt nu al lekker.
Murmillo, ik heb ze met een schredder versnipperd, en nee ik ben niet bang voor de klokhuizen. Ik gooi voldoende voorloop weg
1 maal stoken voor de meeste smaak.
Groet, @ndré??
ik laat ook allen aan de appels en peren fijn malen en laten gisten, gisteren de laatste op fles gedaan gr erik
Ik heb vanavond 35 kilo appels gekregen en krijg nog wat. Sta te springen voor een nieuw projectje.
Gisteren een kleine 37kg goudrenetten uit de boom gehaald:
Ga van de week nog even terug om de resterende +-15kg eruit te halen. En toen zag ik vanuit mijn ooghoek nog een walnoot boom staan dus daar gelijk er ook maar een paar uitgevist
Nu nog even kijken waar ik wat zoete appels uit de boom mag halen. Heb wel al een mooi adres voor pruimen voor volgend jaar, mag in ruil voor een 2tal flesjes palinka een paar boompjes leeghalen?
Heb je mooi geregeld Marca?.
Wat gaaf! Ben benieuwd Marca. Mijn appels staan nu 2 weken rustig door te bubbelen.
Ik ga ze binnenkort verwerken, wou een mengsel maken van zoete en zure appels voor de calvados heel misschien nog een klein deel peren toevoegen deze zag ik ook nog hangen. Heb pecto enzymen liggen maar twijfel om deze ook te gebruiken wil zo veel mogelijk aroma behouden. Wordt met pulp en al verstookt na een wilde vergisting (Ph proberen op 4 te krijgen).
Iemand nog tips voor het bovenstaande?