Leuk experiment!
Weer wat geleerd vandaag 🙂
Staat nog steeds flink te gisten. Af en toe klapt het waterslot even dicht om dan weer flink door te loeien.Â
Zo, mijn kirsch project is klaar.
6,5 liter kirsch van 45% in mn kilner pot.
Ben vroeg gestopt met stoken toen de smaak minder begon te worden. Er kwam nog steeds een dikke 30% uit volgens de refractometer.
In totaal 4,5 liter van 65%,+ 2 liter water er bij.
Smaakt nu al geweldig, kan alleen nog maar beter worden.
Jan, de mijne is bijna klaar. Ben nu voor de 3e keer op het zelfde gistbed aan het vergisten ( of is het de vierde keer?) 15 liter in de Granfather en dat moet nog wel een litertje puur kunnen opleveren. Smaak is nog steeds uitstekend. Hij wordt wat rijper maar de smaak blijft er inzitten. Daarna alles voor de fijnstook overhalen en dan weet ik het resultaat. De rest van het sap gooi ik weer terug en vul het aan met bramen uit de het bos.Â
Â
Zal je mogelijk vandaag nog wat opsturen maar dan moet het allemaal wel mee zitten.Â
Â
Had ik het ook maar zo gedaan man! Wat een hoge opbrengst heb je zo. Ik had nooit gedacht dat er zoveel smaak uit het sap te halen zou zijn.
Volgend jaar doen we dit weer, en ga ik ook proberen het keer op keer weer opnieuw te vergisten.Â
Hoeveel liter opbrengst heb je nu in totaal staan?Â
Lummel in NL is het verboden bramen te plukken,€400- boete ja ze zijn gek hier,onverstelbaar wat ze hier verzinnnen.gr.??Chris.V.
Â
Dat weet ik later vandaag. ben heel benieuwd naar je mening. Stuur je hopelijk vandaag een flesje op, anders volgende week en  kan je t.z.t. weer terug sturen want ik moet nog een refractometer bestellen en wellicht nog andere dingen voor de appels straks. Maar ben er nog niet uit want ik overweeg toch een slowjuicer aan te schaffen maar dat mag niet eerder dan eind van de maand wat er wordt een nieuwe keuken geplaatst en het ding moet qua kleur bij de nieuwe keuken passen. pffff. Ach laat speulen!Â
Haha nog even geduld dus!
Ik ben heel benieuwd naar de smaak, ik stuur hem dan weer terug met wat van mijn kirsch, kun je vergelijken.
Leuk man, nieuwe keuken! Daar kun je je zo op verheugen 🙂
In de rotzooi zitten bedoel je. Maar er komen hulptroepen en we hebben betonciree maar weten de exacte kleur nog niet. Eerst kijken hoe de keuken uitpakt. Vandaar moet ik wachten op de slowjuicer pffff. Ander had ik allang ook appels staan te vergisten, althans een klein beetje uit de supermarkt voor de smaak.Â
Waarom probeer je dan nu de rasp methode dan niet? Dat gaat echt heel goed. Ik lees dat Stokerke ook 18 liter uit 21 kilo appels had, niet slecht toch 🙂
Ik heb net 2 kilo druivensap geperst met deze zeef die ik ooit gekocht heb. https://www.hendi.eu/aisview/?path=category7/category13/article7/articlegroup9
Â
Ging op zich ook vrij snel. Meer druiven hingen er in de tuin niet of waren verrot. Ik denk dat ik als ik appels rasp ik hier ook snel sap mee heb.
In ieder geval heb ik 20 liter in de ketel van ongeveer 40% dus dan zou ik van 42 liter puur sap ( 8 liter heb ik weg gegooid omdat ik deze met water had gemixt ) dus 8 liter puur kunnen krijgen uiteraard minus voorloop en naloop. Als de kwaliteit top is valt het allemaal reuze mee qua prijs.Â
Kan het alleen vandaag niet meer naar je opsturen want ga zo naar het bos. Ik hoop dat tegen die tijd de laatste 11 liter sap al aan het gisten is en dan gooi ik daar 3 kilo suiker en 2 liter duivensap bij die ik even aan de kook heb gebracht want er zullen best wat spinnetjes en slakken zijn meegekomen. Maar Chris zegt dat dat geen donder uitmaakt dus we gaan ervoor.Â
Lummel in NL is het verboden bramen te plukken,€400- boete ja ze zijn gek hier,onverstelbaar wat ze hier verzinnnen.gr.??Chris.V.
Â
Huh ook al verboden. Het wordt allemaal steeds gekker. Laat ze kapot vallen ik pluk gewoon.Â
Geeft niks Lummel, dan heb ik iets om naar uit te kijken 🙂 Ben erg benieuwd!
Â
Die boetes voor plukken zal wel loslopen denk ik. Volgens de letter van de wet is he zelfs 4000,00. Heeft te maken met dat het eten is voor het wild. Maar ik denk niet dat er wordt gehandhaaft hoor. Prorail handhaaft wel voor plukken langs het spoor, maar dat heeft meer met veiligheid te maken dan met het voedsel voor de dieren.
Â
Ik ging vroeger met mijn vader ook met emmers het bos in voor de bramenwijn, nooit problemen gehad.
http://www.prattenburg.nl/index.php/recreatie/bosbessen-plukken
Â
Hier mag je ook elk jaar gewoon plukken, het gaat dan over bosbessen, alleen zat er niks dit jaar. Dit land wordt steeds hysterischer.
Â
Wel bijzonder, de ene keer kan ik wel een link plakken en de andere keer moet ik hem invoegen.Â
Ik heb net 2 kilo druivensap geperst met deze zeef die ik ooit gekocht heb. https://www.hendi.eu/aisview/?path=category7/category13/article7/articlegroup9
Â
Ging op zich ook vrij snel. Meer druiven hingen er in de tuin niet of waren verrot. Ik denk dat ik als ik appels rasp ik hier ook snel sap mee heb.
In ieder geval heb ik 20 liter in de ketel van ongeveer 40% dus dan zou ik van 42 liter puur sap ( 8 liter heb ik weg gegooid omdat ik deze met water had gemixt ) dus 8 liter puur kunnen krijgen uiteraard minus voorloop en naloop. Als de kwaliteit top is valt het allemaal reuze mee qua prijs.Â
Kan het alleen vandaag niet meer naar je opsturen want ga zo naar het bos. Ik hoop dat tegen die tijd de laatste 11 liter sap al aan het gisten is en dan gooi ik daar 3 kilo suiker en 2 liter duivensap bij die ik even aan de kook heb gebracht want er zullen best wat spinnetjes en slakken zijn meegekomen. Maar Chris zegt dat dat geen donder uitmaakt dus we gaan ervoor.Â
Voor de duidelijkheid, de 20 liter kirsch (40%) Â is allemaal eerste stook en ik wilde vandaag aan de fijnstook beginnen maar het duurde net weer allemaal langer. Wordt dus van het weekend.Da's wel heel wat anders als jouw 6,5 liter van 45%. Â Maar het gaat om de smaak toch? Ben heel benieuwdÂ