Meldingen
Alles wissen

Kirsch van morellen (zure kers)

Pagina 20 / 43

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heb net de Grandfather uitgezet en ik ben sinds vanmorgen 11 uur de kirsch voor de 2e keer aan het overhalen op 25% vermogen en de temperatuur op de thermometer in de condensor heb ik lang rond de 82 graden gehouden, die liep nauwelijks op de temp op de computer stond net op 87 graden. Echt druppelend. Smaak zit er goed in. Heb nu ongeveer 5 liter van +/- 78% en er zal nog wel 5 liter inzitten.  

 

Nu de film Knielen op een bed violen kijken, heb het boek gelezen en nu wil ik de film ook zien. Ned 2. Maandag weer verder morgen moet ik bij een klant gaan eten. Was liever gaan stoken maar is niet anders. Dinsdag kan je proeven Jan. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Bij mij zijn de witte druiven ook rot en de blauwe zit niet veel aan maar ik had 600 kg geregeld voor een klein prijsje €120- dus komt goed probeer nog pruimen te krijgen,trouwens padenstoelen plukken is ook verboden maar heb ze vandaag geplukt.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel,

Ik heb je pakketje ontvangen hoor,

Hij is goed, lekker zacht in de mond. 40% gemeten, maar smaakt zachter. Heel goed gedaan. Ik sta er van te kijken, Steeds het sap weer opnieuw gebruikt en suiker toegevoegd. En ik zeg eerlijk, de jouwe is heerlijk op dronk terwijl ik van mijn eigen kirsch nog vind dat hij nog even moet rijpen.

De mijne is even sterk, maar smaakt sterker. Beiden zijn lekker. Ik hoop dat je dat ook van de mijne vindt. Maar wees eerlijk in je oordeel, ik hoor het graag!

Ik stuur het flesje vandaag terug gevuld met mijn kirsch. Ik heb het flesje even overgegoten, want ik krijg die niet leeg zo vroeg op de dag hoor. 😉

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Niet jokken hè? Echt? Ik heb gisteren pas de kirsch verdund met kraanwater tot ongeveer 40% ik had helaas geen tijd om water te destilleren. Ga ik wel doen en Ik ben benieuwd hoeveel verschil dat maakt. Ik ben nu de laatste liters aan het stoken want ik stook op 25 % vermogen en dat duurt een eeuwigheid. 

 

Ik heb net de kirsch die ik jou heb gestuurd ook even geproefd en hij smaakt nu al beter dan gisteren. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik jok niet hoor, ik vind hem erg lekker.

 

De eerste die je mij liet proeven, puur zonder gebruik van suiker dat was de allerbeste. Maar deze is ook super. Ik had toch die fles van Lubberhuizen gekocht om te vergelijken? Was best lekker maar toch aan de scherpe kant. De jouwe is helemaal niet scherp, en de geur is ook lekker!

 

Wat betreft het gebruik van kraanwater, dat doe ik ook hoor. ik ga mijn kostbare tijd niet in het distileren van water steken 😉

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

p.s. Kun je niet gewoon een fles Spa Blauw kopen inplaats van te distlleren? Zonde van je tijd en je energie. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb de eerste ook weer even geproefd en die heeft inderdaad meer smaak maar is ook scherper. Ik weet eigenlijk niet welke ik beter vind. Dat heb ik overigens ook met rum, de eerste is anders als de 2e gisting. Ook hier weet ik niet welke ik nu beter vind. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

p.s. Kun je niet gewoon een fles Spa Blauw kopen inplaats van te distlleren? Zonde van je tijd en je energie. 

Flessenwater heeft een heel goor smaakje, dat proef je wellicht niet direct maar als je stoned bent en je zintuigen meer open gaan staan proef je het heel goed. Maar blikjes spa blauw is wel een optie, blikjes smaken wel fris. Ik heb wel eens het idee dat je in blik ook betere kwaliteit krijg want waarom zijn bij.v blikjes Heineken zo'n stuk duurder dan flesjes die notabene weer terug naar de fabriek moeten en gereinigd moeten worden. Maar ook hier weer, Heineken uit blik lust ik wel maar niet uit een fles. 

 

En nee het is geen suggestie dat je van wietolie beter gaat proeven alleen daarom al is het heilzaam voor kankerpatiënten die te weinig eten omdat niets meer smaakt. 

 

Dus excuses dat ik kraanwater heb gebruikt maar kon gisteren niet anders of je had weer een dag moeten wachten. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mijn kirsch met kraanwater is trouwens al weer bijna op en ik begin hem al aardig te voelen. Blijf nippen ondanks het kraanwater. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik gebruik altijd kraanwater hoor, het mag nog wel een beetje op moonshinen blijven lijken 🙂

 

Morgen mag je de mijne proeven 🙂 Zojuist verzonden!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik zag het, ben heel benieuwd. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik ook altijd kraanwater kook het ook niet laat het wel op de zelfde themp.komen als mijn drank,heb net 5ltr.van 75% naar 50%gebracht,perfect.gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hmm, heb net 170 ml van 62% ( loopt nog prima maar 78% haal ik niet meer) gemengd met 120 ml spa rood uit de koelkast die bubbels gaan er toch wel uit. Waarom laat jij het water op gelijke temperatuur komen. Heb daar zelf niet gedacht. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik laat het water op de zelfde themp komen om dat je anders het risico loopt dat de drank blind slaat,is bij wel eens gebeurd mooie heldere drank water er  bij terug gebracht naar 40% en grijs,nadien het water op de zelfde themp en geen problemen meer.waren trouwens druiven die ik gestookt had.gr.?Chis.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ok, is bij mij niet gebeurd gelukkig nog kraakhelder. 

Beantwoorden
Pagina 20 / 43
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?