Ja en we zijn nog niet klaar want ik ben nu rum van pure melasse voor de 2e keer ( en de tails de derde keer) aan het stoken en ik vind hem alleen maar beter worden. Zacht en flinke dropsmaak. Nou ben ik alcohol gewend dus proef de sterkte niet zo (70% + ) maar ik proef gewoon drop. Die gaat morgen nog een derde keer en dan durf ik de kirsch ook te proberen.
Laatste update Kirsch 2017. Heb de kirsch een aantal keren overgehaald en een groot gedeelte heb ik daarna nog eens overgehaald met een 100% graanstook met de verhouding 50/50. De laatste liter gaat eraan. Ik vind de graanstook kirsch lekkerder omdat de smaak wordt gedragen door de graansmaak of is het een beetje olie van het graan wat meekomt? Geen idee maar jammer dat het op is. Als ik het had geweten had ik veel meer gemaakt. Maar ja, de smaak weet je pas achteraf he!
Lummel! Heb jij nog eens contact gehad met die man waar we het morellensap vandaan hadden? Het zou leuk zijn als we dit jaar meer mensen aan een kirsch project kunnen helpen. Ik ga zeker weer meedoen met 50 of 100 liter. Wellicht kunnen we via het forum die beste man in 1 keer van zn hele jaaropbrengst aan sap afhelpen 🙂 Maar dan moeten we weer tijdig gaan reserveren. Ik neem aan dat jij ook weer meedoet of blijf je voorlopig bij de wodka van graan?
Hoi Jan, ik die vent Meteren en hij heeft mij hele goede tips aan de hand gedaan maar voor de rest ken ik hem ook niet goed.
maar als jij een nieuw kirsch project wil opzetten dan doe ik mee voor 50 liter anders zal ik het ongetwijfeld zelf kopen. Maar met z’n allen is leuker. Net zoals het rumproject van Pino, iedereen op zijn eigen manier.
Leuk! Mischien moeten we weer een nieuw topic daarvoor openen. Wel is het jammer dat we daar zelf moeten gaan tappen. Het was makkelijker geweest als alles per 25 liter mee te nemen was 🙂 Ik ga er morgen eens naar kijken 🙂
Kan niet anders alles gekoeld anders gaat het al gisten zei die vent en is nog waar ook. Op afroep en op is op.
hoy,
als ik het hier bij mij krijg wil ik wel mee doen.
Groetjes
Denk dat het kwa kilometers niet haalbaar voor me is om het even te komen vullen en halen anders graag
Die man in Meteren heeft alles gekoeld in een bus staan en pompt het over in bijv je eigen gistvat van 25 liter. Tegen de tijd dat je thuis bent zal in het midden in de zomer wel rond de 20 graden zijn en dan gist erin en een week later heb je kirsch.
Vorige jaar betaalde we 2,00 de liter en misschien was het iets te vroeg maar ze moesten plukken vanwege het weer dat er aankwam. Anders was er helemaal geen oogst meer. Best moeilijk kersen.
Ik zie dat je uit Steendorp komt dat is toch wel te doen om naar Meteren bij Geldermalsen te komen? Maar in Vlaanderen zullen ze toch ook wel zat morellen hebben. Krieken noemen jullie dat toch? Of zijn krieken zoete kersen?
Hou me op de hoogte ik wil wel mee doen !
Voor50 liter
Dan is hij de eerste 150 liter al kwijt als Jan ook weer meedoen met 50 literu Hahah straks staat half stookforum daar op zijn beurt te wachten met de gistonnen.
Als de beste man het niet erg vind. ! ? mij lijkt het wel een mooi project *
Vast niet! Het nadeel is dat het zo duur is als je het sap zonder suiker vergist maar dat ga ik dit jaar wel weer doen met wodka gist voor de eerste kwaliteit en dan het residu weer op het gistbed terug met wat suiker. Het meeste van de eerste kwaliteit hebben we vorig jaar opgemaakt door de kirsch te gieten op simpel vanille-ijs, wat een smaakexplosie.