ik wil ook wel proberen .... maar ff 300km voor wat (50liter)sap te halen lijkt me wat stom
mss weet iemand een oplossing
Vergeet je de conical fermenter niet of heb je die al bij de chiller gerekend?
Eric deze
Conical Fermenter + Dual Valve Tap + Temperature Controller, Glycol Chiller: 1449,-
Grainfather Conical Fermenter Pro Edition (reserveer voor medio maart) € 559,-
Een tap heeft Jan nog niet maar bestaat wel geloof ik dacht ook iets van € 500,-. Tja en wat nog meer? Die koelvloeistof is ook stervens duur of zit die erin?
Die eerste Lummel, dan heb je de complete set en wat ik begrepen had van Jan zit de koelvloeistof er nu ook bij 🙂
Grainfather heeft ook een mooie 3 taps kegator: https://www.grainfather.com/shop/kegerator/3-tap-kegerator.html
En ik denk dat Jan die ook kan (en wil) leveren.
En..... op de Grainfathersite staat dat de chiller al te leveren is (zal wel voor New Zealand zijn)
Die had ik inderdaad gezien. Ik ga het weer eens uitvogelen in you tube zal t.z.t. een topic openen als het ooit zover komt. Maar het is een hoop geld want dan ga je al richting de 3 mille.
Danny, met het rum project hebben sommige mensen afgesproken voor elkaar mee te nemen. Mischien is hier ook zoiets mogelijk. Je moet dan iemand bij jou in de omgeving hebben die het ook wilt, dan kun je kiezen om gezellig samen te rijden of dat de een het voor het ander meeneemt... Of mischien kun je in Belgie iets vergelijkbaars vinden bij een fruitboer?
Het is een hoop geld dat klopt. Maar je kunt ook eerst eea in flesjes afvullen en dan eventueel later aan de kegs gaan denken.
hey Jan,
Komt wel iets uit de bus.
Wou gewoon laten weten dat ik er voor open sta alvast.
Misschien is proberen om in de limburg bij een appel- of perenboer iets te forceren. Maar 2017 was alvast geen goed jaar zeggen ze dan. Ik hoor ze nog op het journaal bezig toen rusland geen peren en appelen ging invoeren 100 miljoen ton dat ze moesten weggooien.
Ik zal is proberen wat connectie s aan te spreken alvast.
Het is een hoop geld dat klopt. Maar je kunt ook eerst eea in flesjes afvullen en dan eventueel later aan de kegs gaan denken.
Ik ben daar te ongeduldig voor. Bovendien wat is er mooier dan je eigen bier tappen. Als ik het systeem koop zou ik dus 1 van de eerste in nl zijn begrijp ik. Ach wat is 3 mille het zijn maar 6000 blikjes Heineken!
Bovendien wat is er mooier dan je eigen bier tappen.
Dat is helemaal waar. Ik houd het voorlopig nog op flesjes maar sluit niet uit dat ik in de toekomst ook een kegarator aanschaf.
ik wil ook wel proberen .... maar ff 300km voor wat (50liter)sap te halen lijkt me wat stom
mss weet iemand een oplossing
Heb ik ook gereden voor de melasse van Pino omdat het natuurlijk veel leuker is om allemaal met zelfde basismateriaal te werken en dan zie hoe iedereen het op z n eigen manier doet. Maar een en kriek is een kriek zou je zeggen al is het internet niet duidelijk of het een zure of zoete kers is. Ik lees soms dat een kriek een zwarte kers is en die zijn in de Betuwe zoet.
Apart als je op de die site kijkt. Daarbij aankoop alambic je gegevens worden dgg aan de douane geloof nooit dat ze er veel verkopen.
Volgens mij zijn alle leveranciers van ketels dat verplicht.
Lees de algemene voorwaarden van Stookwinkel er maar eens op na.
Dat klopt, volgens de letterlijke regels van mijn vergunning en de werkafspraken die ik met de douane heb is dat zo. Na dat 2 maanden te hebben gedaan hebben ze mij gezegd dat we het niet bureaucratischer moeten maken dan het al is en dat ik dat niet steeds hoef te doen. Het bezorgt ze een hoop werk en ze doen er toch niets mee. Daarom verwijs ik tegenwoordig door naar dit forum inplaats van te waarschuwen voor de regelgeving. Zo kunnen mensen zelf inschatten of ze er mee gaan beginnen of dat ze het te riskant vinden. De meesten zijn wel om als ze hier zien dat er nog nooit iemand is geweest die een bezoekje heeft gekregen 🙂
Bovendien is bierbrouwen niet verboden en daarvoor heb je een destilleerapparaat nodig als ik de filmpjes op you tube mag geloven hoe smerig feitelijk het kraanwater is als dat wordt getest door er een beetje stroom door te jagen. Ik ga vandaag nog zo.n ding in China bestellen want voor ik eigen gebrouwen bier ga zuipen wil ik wel weten wat ik zuip.
En wat moet de douane doen dan flessen gaan tellen en alcohol meten en dan een naheffing opleggen van 14,00 de volle liter. Zo iets was het toch? Nou bij mij een paar liter wodka en gistton (achter de hand) waar ze niks mee kunnen. Veel succes. Nooit stoken voor de kelder zijn de wijzen woorden van Chris.
Beste mensen, voor wie dit jaar mee wil doen met het Kirsch project is het van belang tijdig het sap te rerveren. Het is uiteraard beperkt leverbaar, en uitverkocht voor het daadwerkelijk geperst is. De link naar de winkel waar het wordt verkocht staat een paar antwoorden hierboven. Kies bij betalen voor zelf ophalen (het sap wordt niet verzonden) betalen doe je tzt terplekke, reserveren kost je op dit moment dus nog niets.
Zou leuk zijn als we dit jaar een groter Kirsch project gaan houden! Wie doen er tot nu toe allemaal mee?