Die had ik eerst ook en zijn perfect voor wijnmakers, maar voor de stookwijn heb je er niet veel aan (Met het morellensap overigen wel) Mijn vinometers gaan tot 25% en de afwijking kan iets meer zijn dan bij de 7 tot 15% maar zo kun je wel je stookwijn meten.
Ik had nog 1 gistton rum staan die ik op jouw manier had gemaakt, melasse en 3 liter van een andere ton ( je noemde het giststarter) ik kon met de sg meter niet tot een percentage komen en gokte zelf op 3 procent, mislukt dus, maar ik zie nu dat er 9 procent inzit. Die gaat dus toch nog de ketel in.
godomme John je hebt me blij gemaakt met die link. En Jan natuurlijk ook voor het filmpje.
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie
Nu ben ik echt benieuwd wat er daadwerkelijk van die 9% uit de ketel komt. Man man man, dit is echt handig. Ik had "vinometer" hier al een paar voorbij zien komen en ik dacht een paar weken gleden, bestel hem mee om hem daarna weken te laten liggen. Kut kut kut, het hele rumproject had ik er gebruik van kunnen maken. Gelukkig heeft Pino weer melasse gebracht.
Nu weer verder over Kirsch maken 🙂 Praten over meters vanaf nu weer via: http://www.stookforum.nl/thread/meten-en-weten/
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie
Verwijderde reactie