Ik heb het in de zomer gedaan en hier in huis was het 26 graden dus ik zie het probleem niet
Hier ook een likeur gemaakt van framboos en ja hoor 2 weken macereren is lang genoeg. Heel mooi van kleur en smaakt en ruikt zeker duidelijk naar framboos.
Frambozen daarna wel weggegooid wilde er nog een jam van maken maar er zat bijna geen smaak meer aan.
ans, je kunt ook niet van iedere vrucht nog jam maken na het macereren.
Bij vruchten die daar wel geschikt voor zijn om jam van te maken, zoals aardbeien, dien je ze na het macereren nog een keer op water te zetten, zodat de alcohol zoveel mogelijk uit de aardbeien trekt.
Dit vocht voeg je gewoon bij de aardbeien likeur die je daarna pas op smaak maakt.
Daarna de overgebleven aardbeien koken met geleisuiker.
Ik vond de aarbeienjam nog wel iets naar alcohol smaken, maar wel te pruimen.
Oke .Dank je. ga ik zeker nog ns proberen met aardbeien.