Meldingen
Alles wissen

Maceratie frambozen

Pagina 2 / 2

Berichten: 80
(@lancelot)
Trusted Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb het in de zomer gedaan en hier in huis was het 26 graden dus ik zie het probleem niet

Beantwoorden
Berichten: 28
 ans
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hier  ook een likeur gemaakt van framboos en ja hoor 2 weken macereren is lang genoeg. Heel mooi van kleur en smaakt en ruikt zeker duidelijk naar framboos.

Beantwoorden
Berichten: 28
 ans
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Frambozen daarna wel weggegooid wilde er nog een jam van maken maar er zat bijna geen smaak meer aan. 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

ans, je kunt ook niet van iedere vrucht nog jam maken na het macereren.

Bij vruchten die daar wel geschikt voor zijn om jam van te maken, zoals aardbeien, dien je ze na het macereren nog een keer op water te zetten, zodat de alcohol zoveel mogelijk uit de aardbeien trekt.

Dit vocht voeg je gewoon bij de aardbeien likeur die je daarna pas op smaak maakt. 

Daarna de overgebleven aardbeien koken met geleisuiker.

Ik vond de aarbeienjam nog wel iets naar alcohol smaken, maar wel te pruimen.

Beantwoorden
Berichten: 28
 ans
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oke  .Dank je. ga ik zeker nog ns proberen met aardbeien.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?