Meldingen
Alles wissen

Wodka maken van graan ( zonder suiker)

Pagina 13 / 14

Berichten: 164
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt voor alle uitleg tot nu toe?.
Want er was nog veel info die ik miste,ik zal er mee bezig en ik laat van me horen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Geen probleem graag gedaan, wanneer er iets niet duidelijk is gewoon vragen.

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel , nog altijd geen tap ? Jij als bierliefhebber.

De meeste thuisbrouwers hebben een lindr.

Ik heb er afgelopen zaterdag mee mogen werken . een 2 kraans tap , met 2 zelfgemaakte biertjes op fust ( de wegwerp fusten van Kroon )

https://www.biertap-shop.nl/biertap-systemen-compleet

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 992
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik snap niets van dit filmpje, waarom is deze mout kant en klaar en hoeft het zetmeel niet omgezet te worden naar suiker ?

 

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@lummel, zoek voor een tap op soda keg, of op tapclean.nl.

Beantwoorden
Berichten: 164
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja nu snap ik het ook niet meer,want zoals dit filmpje wou ik het ook wat doen.
Want die andere manier is meer voor bier etc bedoeld.
Dus kan ik ondanks dat ik het grappig bedoelde wel alles in de blender gooien en na de rest van zelf sprekend.
???

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Dane,

Dit filmpje heb ik lang geleden gemaakt. Ik kan je verzekeren dat het werkt, maar ik zou het vandaag de dag anders aanpakken. Je kunt het gerust doen hoor! Maar als ik hetzelfde recept vandaag opnieuw zou maken zou ik het wel schroten en maischen.

 

Maar nogmaals, het werkt wel! Dus als je de juiste gereedschappen nog niet hebt kun je het gerust op deze manier doen.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het zetmeel wordt hier wel degelijk omgezet naar suiker, het duurt alleen wat langer. De enzymen zitten er in en worden dus zelfs tijdens het vergisten nog omgezet. Niet ideaal natuurlijk, maar bij gebrek aan gereedschap wel functioneel 🙂

Beantwoorden
gompie
Berichten: 992
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

:Stookforum

Nu snap ik het, alleen 8% -12% alcohol ga je toch niet halen neem ik aan ?

Beantwoorden
Berichten: 164
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is goed bedankt voor de uitleg ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan had jij geen gist waar al amylase in zat gebruikt?

De StillSpirits Distillers Whisky gist bevat namelijk amylase.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Klopt, dat was toendertijd Whiskygist van Prestige. Maar beide merken bevatten amylase. Toch zou dat niet eens zoveel uit hoeven te maken omdat de mout voldoende enzymen van zichzelf bevat. 

Ik las laatst een stuk waar in stond dat enzymen uiteindelijk altijd doen wat ze moeten doen, alleen dat het bij bepaalde temperaturen gewoon veel sneller gaat. Mijn methode uit dat filmpje werkte dus gewoon langzamer maar het werkte prima. Ik denk dus dat zelfs tijdens de vergisting nog suikers werden aangemaakt door de enzymen.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

:Stookforum

Nu snap ik het, alleen 8% -12% alcohol ga je toch niet halen neem ik aan ?

Jawel hoor, ik heb zelfs 11% gehaald. Het is maar net hoeveel mout je gebruikt. In verhouding had ik dus minder vloeistof over. Daarbij is de gemalen mout tijdens de vergsiting gewoon blijven zitten en is er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige suikers.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 992
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Weer wat geleerd, bedankt Jan...

Beantwoorden
Berichten: 1
(@miekje)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste Munckerik,

Wat is het voordeel als je klam schroot? Behalve dat het minder stuift? Sorry misschien domme vraag maar ben nieuw hiermee.

Beantwoorden
Pagina 13 / 14
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?