Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen


marcel1966
Berichten: 158
Topic starter
(@marcel1966)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo allemaal, ik ben marcel kom uit limburg, heb vorig jaar een huis in Hongarije gekocht waar ik over 10 jaar hoop permanent te gaan wonen.

Daar werd ik geïnspireerd met het stoken van alcohol ( pruimen) die liggen daar volop voor het oprapen.

Aangezien in nu gewoon in Nederland ben, wil ik gaan experimenteren met suikerwater en gist, om eerst wat ervaring te krijgen. 

Heb van de site hier al veel bruikbare tips afgehaald en hoop nog HEEL veel te mogen leren en experimenteren.

Heeft iemand leuke tips of goede raad, hoor ik het graag, en sta zeker open voor Goede tips voor heerlijke likeuren 🙂

 

Groetjes Marcel

 

Beantwoorden
9 reacties
2 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@marcel1966, welkom. Goed dat je eerst rustig bij de basis begint. Niet gelijk grote stappen maar goed en gedegen opbouwen. Ik ben mij ook aan het voorbereiden om binnen 10 jaar ergens anders te vestigen, maar de tijd gaat sneller dan je denk.

Beantwoorden
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@rumo Hahaha jij de tijd vliegt voorbij, en ja ik wil het zelf stoken rustig opbouwen en uitbreiden, zit nu heerlijk aan mijn zelfgemaakte dropshot, en ben meer als tevreden met het eindresultaat, en dat voor de aller eerste keer....Zal wel beginnersgeluk zijn 🙂 al heb ik mij wel eerst goed ingelezen.

Beantwoorden
marcel1966
Berichten: 158
Topic starter
(@marcel1966)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Kan ik hier ook een vraag stellen? Het is nog allemaal nieuw voor mij, dus vergeef mij als ik iets fout doe 🙂

Ik wil 20ltr suikerwater maken , gebruik daar 4 kg suiker voor, 1ltr druivensap, 10gram gist, en nu komt mijn vraag, wil als extra gistvoeding eens gekookte rijst toevoegen.

Kan iemand mij vertellen hoeveel gekookte rijst ik aan dit mengsel moet toevoegen?

En zijn de verhoudingen juist? 

 

B.V.D Marcel

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom op dit prachtige forum Marcel.

Uiteraard eerst een vraag, wat voor gist gebruik je, natte gist, gedroogde, turbo? Bij verse natte gist krijg je de zachtste alcohol maar dat weet je beslist al.

Zelf deed ik er een kop gekookte rijst bij en dat werkte voor mij prima.

 

Heel veel stookplezier, nu in Nederland en, ietwat jaloers, tegen de tijd in Hongarije. 

 

Nu weet ik niet meer of ik het goed heb maar :

Egészségedre, éljenzés !

 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Oh ja, tips voor mooie likeuren.... Kijk de filmpjes van ons aller Robbert even !!

Beantwoorden
marcel1966
Berichten: 158
Topic starter
(@marcel1966)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Pakjes natte gist van 42 gram van de lidl gebruik ik, Heb er nu 4 pakjes in , en ook ik heb er nu een kopje rijst bij gedaan 140gram, 4kg suiker eerst gekookt met 6gram citroenzuur. Begonnen met een SG van 1070 nu wachten (14 dagen) tot ik een SG van 1000 bereikt heb.

Szép estét kívánok Oftewel Fijne avond gewenst.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@marcel1966, 14 dagen is misschien niet genoeg, maar een SG van 1000 wel. Ik trek er 3 weken voor uit en 1 week klaren, maar ik gebruik geen turbo gist meer. Tijd is dus geen factor. Maar ik heb nu een emmer staan die al 7 weken staat te bubbelen dat gaat een lang slepende gisting worden, dat moet de volgende keer anders.

Beantwoorden
Berichten: 1
(@bernard)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Wat heb ik fout gedaan bij 2e keer stoken? 8 liter alcohol in stookketel verdund tot 40%. Dit heb ik verstookt doch ik krijg maar 2 liter van 70% uit deze stook. Wie kan mij uit de droom helpen?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@bernard er kan vanalles mis zijn maar misschien als eetste denken aan veel verdampt door niet goed werkende eind koeler of Ergens de ketel niet damp dicht waardoor via andere weg iets is ontsnapt .

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?