Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 17 / 44

Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nu maar hopen dat je nieuwe iPad de fotos wel recht zet, zodat we je verslag over het Bio Pils hier kunnen volgen. Anders is Nimrax weer zo druk met jouw foto,s te draaien ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik kan hier weer op reageren maar het is Erik’s topic. Wat de keizer toekomt...  Erik jij bent hier de baas. Nu nog 2 pilsreceotjes van 19 liter effectief mompel ik. Niet op letten. 

 

Maar dan de uitdaging. Doe er drie dan hoeft Jan maar een keer verzendkosten te betalen voor een nieuwe fermenter en tap.  En dan ben ik serieus klaar met stookwinkel. Hoewel een tilt en zo n druk ding god wat een ellende

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

“ik had er ook 6000 blikjes Heineken voor kunnen kopen”

Maak er maar 12000 van ???????????????????????????????????????????????????????????????

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kost wat maar ben door jou al een paar jaar helemaal content in eennkamer waar ik geen mee wist. Overbodig. Anders gezegd, ik betreur geen cent die ik bij je heb uitgegeven. Echt topkwaliteit.

 

Nu Erik 3 recepten. Kom maar op

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kost wat maar ben door jou al een paar jaar helemaal content in eennkamer waar ik geen mee wist. Overbodig. Anders gezegd, ik betreur geen cent die ik bij je heb uitgegeven. Echt topkwaliteit. Nu Erik 3 recepten. Kom maar op

Dat is fijn om te horen, ook de kwaliteit die je van Erik zal ontvangen zal je geen spijt van krijgen ?

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Maar ook ik keek de kat uit de boom. Wie ben je enz. Nee hoor je bent een betrouwbare partner wat een geniaal forum heeft weten te bouwen. Ok genoeg geslijm Erik heb 3 recepten nodig en ik post alles. 

 

3 keer 19 liter effectief genaakt met gedistilleerd warer uit de t500

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zo en ik maar werken hahaha.

 

Lummel, koop een osmose-apparaatje voor schoon water. Brouwzouten is allemaal niet zo moeilijk. Het punt is dat gist ook wat nodig heeft. Een van die dingen is een goede pH omgeving. Je water moet dus iets zuurder zijn. Kraanwater heeft hier een pH van 7,8. Gooi ik daar mout bij dan daalt automatisch het pH. Ik maak het dan ideaal met Calciumsulfaat. Niks engs aan want het water uit Bohemen bevat dit van nature. Calciumchloride.... het is geen chloor. Het valt uiteen in Ca en Cl ionen. Zoals ik al schreef, calcium is gewoon prettig in je bierwater want je eiwitten slaan sneller neer dus je krijgt een helderder bier. 

Mijn advies, gewoon beginnen en iedere keer wat bijstellen tot je helemaal weet wat je wil. Daar leer je van. Wil je drie keer 19 liter maken dan bestel je drie pakketten van 20 liter. Denk je dat je veel kliedert dan maak je er drie pakketten van 25 van.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Erik ik wil niet leren het moet werken. Waar staat Brouwmaat voor? Maten aan de bar of afgemeten recepten. 

Heb ik je concept verkeerd begrepen? 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dit werkt gewoon goed maar je moet wel je pH controleren en bijsturen. Zakje Calciumsulfaat kost geen drol en ik verkoop ook pH controle stripjes. Kind doet de was.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja als je een ph meter heb en het gaat niet om het geld als ik sulfaat hoor dan heb ik er al genoeg van. Ik ben een idioot, wellicht is sulfaat nodig maar leg dan uit waarom

 

heb je recepten dan kan ik de fermenter bij Jan ook bestellen en dan gaan we aan de slag. Effectief 19 liter.  3 keer

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Calciumsulfaat is een brouwzout dat gebruikt wordt om twee redenen. Je verlaagt je pH ermee en je eiwitten slaan beter neer.  Calciumsulfaat is zuivere gips. In sommige gebieden waar ze pils brouwen (Bohemen dus) komt dit van nature meer voor. Per keer brouwen voeg je slechts een paar gram toe.

Recepten ja, 20 liter pakketten daar moet je een 20 liter mee overhouden voor vergisting. In de fermenter blijft wat achter samen met het gist dus zou je effectief 19 liter over moeten kunnen houden. Het is ook geen probleem om iets meer te maken, de bijgevoegde gist doet goed zijn werk. Bij mij kom rond de 5,5% uit dus iets meer maken ivm te verwachten verlies levert je een schitterende pils op.  

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mooi 

 

wat moet ik bestellen. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

https://bio-brouwmaat.nl/product/pilsener-bio/

Kies bij: Hoeveel liter wil je brouwen het aantal liters en bij geschroot wel of niet. Met de plus en de min kun je het aantal pakketten invullen.

Wil je calciumsulfaat?

https://bio-brouwmaat.nl/product/calciumsulfaat/

En als je op een simpele manier pH wilt controleren...

https://bio-brouwmaat.nl/product/ph-papier-5-5-6-8/

Zitten twintig stripjes in een zakje.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Beste Erik, 

 

ik zal wel niet van deze wereld zijn maar zou je zo vriendelijk willennzijn 3 soorten pils te adviseren. Waarbij er  bij elk 19 liter overblijft na het brouwproces.

 

Kom ik heb er serieus zin in maar je moet helpen. 3 keer pils 19 liter. Geef door wat ik moet bestellen en wellicht overmorgen stijg ik Freddie Heineken naar de kroon 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Drie soorten.... 

Het recept/pakket wat ik heb samengesteld is een prachtig recept, het neigt naar een Urquell (ook volgens Jan). Ik heb momenteel geen ander recept en dat komt mede doordat ik niet zoveel soorten hop heb. Van biologische hopsoorten zijn er gewoon veel minder. Verder zijn ze ook veel moeilijker te krijgen. Zodoende kan ik ook maar 1 recept leveren.

Beantwoorden
Pagina 17 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?