Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 21 / 44

dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

He munck

Ik heb al eens een bezoekje gebracht aan uw website, leuke overzichtelijke website, je had er Op de BBQ iets over verteld, dat je er mee bezig was ik zie nu dat het gelukt is.

Ik wens U veel geluk met uw nieuwe uitdaging.

Het moet leuk zijn als je van uw hobby uw beroep of job kunt maken.

Groetjes

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik bestel in de toekomst wel iets, ik zou die pilsner nu in de winter wel eens willen proberen te maken, omdat ik nog geen tijd heb gehad voor mijn koeling te installeren op mijn fermenter.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Dumo, bedankt voor je complimenten!

Pils brouwen, daar is het nu de tijd voor met deze temperaturen 🙂

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb niet veel gegeten van bier maken, ik heb nog maar een paar brouwsels gemaakt, volgens ik kan lezen in deze topic is daar een handleiding of stappenplan bij.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

happy b day erik

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dank je Erik 🙂

Drink er vanavond maar een op mijn gezondheid.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Helemaal compleet om te maken en wanneer je vragen hebt of ergens niet aan uitkomt weet je me te vinden 😉

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

zal ik nu wel doen schol jarige

Beantwoorden
Berichten: 6787
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vandaag 22 liter Bio Pils van Bio Brouwmaat gebotteld. Nette opbrengst!

Ik heb nu nog 1 fermenter vol Bio Pils staan en ik twijfel of ik die ga bottelen of dat ik de koolzuur er op aansluit en vanuit de fermenter ga tappen. Vandaag was er een brouwer op bezoek die zei dat dat heel goed kan met de Pressure Transferkit. Maar het bier moet dan koolzuur opnemen inplaats van een hergisting, weet iemand hoelang dit  moet en bij hoeveel druk?

Ik begreep dat de hoeveelheid koolzuur die wordt opgenomen ook weer afhankelijk is van de temperatuur van de vloeistof. Die kan ik met de chiller en de fermenter uitstekend regelen. Weet iemand hoe ik dit kan uitrekenen?

Fermenter bevat ongeveer 23 liter uitgegist pilsener, dus hoelang op welke temperatuur en hoeveel druk voor ik uit dit vaatje kan tappen? 

Lijkt me heel leuk om het eens zo te doen, het bier schijnt zo gerust 2 maanden goed te blijven.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Volgens mij moet je 1 a 2 weken de boel op 3 bar brengen bij een lage temperatuur, dan langzaam de druk verminderen door CO2 af te laten en de boel op 1 bar houden.

 

Beantwoorden
Berichten: 6787
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

3 bar is erg veel, ik meen dat de fermenter tot 2 bar aan kan. Even goed inlezen voor ik er aan begin dus. 

Je kunt ook onder druk vergisten, dat lijkt me ook mooi. Weet je zeker dat je geen oxidatie hebt. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

3 Bar is inderdaad erg veel, zeker voor de fermenter. Lees ook dat ze een paar minuten 2,5 tot 3 bar doen en schudden maar dat lijkt me niets omdat je ook nog wat gist onder in je fermenter hebt.

Bij 4 graden lost er meer CO2 op dan bv bij 8 graden.

Beantwoorden
Berichten: 6787
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Beersmith zegt 10.8 psi bij 4 graden, volgens google is dat 0.7446337873200001 BAR

Maar er staat niet hoelang het koolzuur moet opnemen. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Er zal zich wellicht een kenner gaan melden 😉

Beantwoorden
Berichten: 6787
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik zag in de Grainfather app je Dusseldorf Alt ? was je ondanks het ongelukje met het open kraantje tevreden over de smaak? Lijkt mij ook lekker!

Eerst de Tripel brouwen vandeweek en dan weer een keuze maken ?

Beantwoorden
Pagina 21 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?