He munck
Ik heb al eens een bezoekje gebracht aan uw website, leuke overzichtelijke website, je had er Op de BBQ iets over verteld, dat je er mee bezig was ik zie nu dat het gelukt is.
Ik wens U veel geluk met uw nieuwe uitdaging.
Het moet leuk zijn als je van uw hobby uw beroep of job kunt maken.
Groetjes
Ik bestel in de toekomst wel iets, ik zou die pilsner nu in de winter wel eens willen proberen te maken, omdat ik nog geen tijd heb gehad voor mijn koeling te installeren op mijn fermenter.
Hoi Dumo, bedankt voor je complimenten!
Pils brouwen, daar is het nu de tijd voor met deze temperaturen 🙂
Ik heb niet veel gegeten van bier maken, ik heb nog maar een paar brouwsels gemaakt, volgens ik kan lezen in deze topic is daar een handleiding of stappenplan bij.
happy b day erik
Dank je Erik 🙂
Drink er vanavond maar een op mijn gezondheid.
Helemaal compleet om te maken en wanneer je vragen hebt of ergens niet aan uitkomt weet je me te vinden 😉
zal ik nu wel doen schol jarige
Vandaag 22 liter Bio Pils van Bio Brouwmaat gebotteld. Nette opbrengst!
Ik heb nu nog 1 fermenter vol Bio Pils staan en ik twijfel of ik die ga bottelen of dat ik de koolzuur er op aansluit en vanuit de fermenter ga tappen. Vandaag was er een brouwer op bezoek die zei dat dat heel goed kan met de Pressure Transferkit. Maar het bier moet dan koolzuur opnemen inplaats van een hergisting, weet iemand hoelang dit moet en bij hoeveel druk?
Ik begreep dat de hoeveelheid koolzuur die wordt opgenomen ook weer afhankelijk is van de temperatuur van de vloeistof. Die kan ik met de chiller en de fermenter uitstekend regelen. Weet iemand hoe ik dit kan uitrekenen?
Fermenter bevat ongeveer 23 liter uitgegist pilsener, dus hoelang op welke temperatuur en hoeveel druk voor ik uit dit vaatje kan tappen?
Lijkt me heel leuk om het eens zo te doen, het bier schijnt zo gerust 2 maanden goed te blijven.
Volgens mij moet je 1 a 2 weken de boel op 3 bar brengen bij een lage temperatuur, dan langzaam de druk verminderen door CO2 af te laten en de boel op 1 bar houden.
3 bar is erg veel, ik meen dat de fermenter tot 2 bar aan kan. Even goed inlezen voor ik er aan begin dus.
Je kunt ook onder druk vergisten, dat lijkt me ook mooi. Weet je zeker dat je geen oxidatie hebt.
3 Bar is inderdaad erg veel, zeker voor de fermenter. Lees ook dat ze een paar minuten 2,5 tot 3 bar doen en schudden maar dat lijkt me niets omdat je ook nog wat gist onder in je fermenter hebt.
Bij 4 graden lost er meer CO2 op dan bv bij 8 graden.
Beersmith zegt 10.8 psi bij 4 graden, volgens google is dat 0.7446337873200001 BAR
Maar er staat niet hoelang het koolzuur moet opnemen.
Er zal zich wellicht een kenner gaan melden 😉
Ik zag in de Grainfather app je Dusseldorf Alt ? was je ondanks het ongelukje met het open kraantje tevreden over de smaak? Lijkt mij ook lekker!
Eerst de Tripel brouwen vandeweek en dan weer een keuze maken ?