Ik ben vandaag begonnen met het uitpakken van de kado's van Erik. Paar dingen vallen me op. Volgens mij heb ik steeds veel te fijn geschroot. Denk dat Erik precies weet wat hij doet. Dus voortaan ruwer schroten (als ik dat ooit nog doe) maar nu het volgende ik wil naar de voorgeschreven ph van 5,4 maar kan ik ook gewoon afzuren met citroensap. Los van het feit dat ik vergeten ben melkzuur mee te bestellen wil ik het zo naturel mogelijk houden.
Rest mij 2 complimenten, uitstekend verpakt en vacuüm maar dat had ik al gezegd en de gebruiksaanwijzing is zo simpel dat ik hem nu al uit mijn hoofd ken. Bij wijze van spreken dan, die 4 hopzakjes hebben allemaal hun eigen tijd nodig dus heb de handleiding er nog bij. Maar ik snapte alles, en dat is al heel wat voor de eerste keer brouwen.
De Dusseldorf Alt staat nog te gisten 🙂
Hij is wel nagenoeg uitgegist, dan de cold crash en dan bottelen dus het duurt nog even voordat ik weet hoe de eerste smaakbeleving zal zijn. Gisteren is hier massaal voor de Pilsener gekozen met als goede tweede de Smoked Porter.
Voor de Tripel ga ik je volgen want ik ben benieuwd hoe die gaat worden.
Ik zou geen citroenzuur gebruiken. Met calciumsulfaat breng je de pH ook naar beneden. Bij de Dusseldorf Alt heb ik ook enkel calciumsulfaat gebruikt.
Bedankt voor de complimenten. Je had uit mijn maan nog een e-mail van Webwinkelkeur gehad zijnde een uitnodiging om een beoordeling achter te laten. Wanneer je wilt mag je een mooie (of minder mooie 🙂 ) beoordeling achterlaten, dat helpt mij enorm.
Mocht je ergens tegenaan lopen weet je me te vinden. Alvast heel veel succes met brouwen en....... schoon werken 😉
Dan wacht ik daar nog even mee, maar wil de fermenters niet leeg laten staan. Daar zijn ze te kostbaar voor ? en we moeter jou aan het werk houden. Dus de Christmas Ale moet ook maar een keer passeren zodat hij tegen de kerst lekker rijp is ?
Als ik geen inspiratie heb voor nieuwe dingen doen we gewoon meer pils tussendoor.
Oei dan moet ik in de mailbox gaan zoeken, niet gezien, heb je toevallig een kopie stuur deze dan even door naar mijn e-mail die bij je bekend is dan zal ik zo een referentie plaatsen. Anders wordt het morgen en dan ben ik ook de hele dag bezig en dan komt het er waarschijnlijk weer niet van.
Ik krijg hier geen kopie mail van 🙁
Je kunt ook via mijn site op het Webwinkelkeur logo klikken en dan op "Deel mijn ervaring"
Gedaan via je site. Hoop dat het goed is gegaan want je ziet je reactie niet gelijk. Herinner me er anders even aan van de week als het niet gelukt is.
Bedankt!
Ze zullen hem wel eerst verifiëren voordat hij verschijnt.
Ik heb je mailtje gehad en inderdaad kwam de mail in de spambox. Doe het effe zo want ben door Lummelientje verbannen naar de cave, ze heeft het druk. Tenminste dat is haar mening. Is ook wel zo hoor.
Maar goed, KPN stuurt hem door naar de spambox. Stond inmiddels al achter 24 andere spammails die echt spam waren. Krijg je met een kvk inschrijving. Zal bij jou niet anders zijn. Maar wel jammer. Maar nu geverifieerd en nu maar hopen dat ze naam Lummel serieus nemen.
Hij staat er op Lummel. Bedankt.
Ok, mooi, ga zo eens lezen wat ik gisteren geschreven heb.
Nou had best wat enthousiaster gekund. Maar hier een foto hoe het vacuüm wordt aangelverd. Je hoeft dus niet direct te beginnen als je de tijd niet hebt.
Heel veel succes en brouwplezier Lummel! Dit recept heb ik nu 2 maal gebrouwen en heb vandaag de 2e batch gebotteld. De smaak is veelbelovend. Toch zo'n 22 liter opbrengst per ronde. In jouw geval dus per fermenter 1 volle keg en wat flesjes die je kunt vullen!
Morgen komt er weer een brouwmaat zending binnen en ga ik een Tripel brouwen alla Zatte van 't IJ ?
Jan wanneer kan je drinken dan met bottelen. Met een keg gaat dat sneller toch? Maar ik moet nog alles uitpakken zoals je ziet. Ik heb in totaal 45 liter we gaan het zien of er 2 kegs mee gevuld kunnen worden
Ik neem nu even de tijd om te zien hoe de fermenters reageren. Al een paar dagen 1 staat er nu aan met wodka gist en suiker en de andere 2 staan nu vol met water waarvan 1 met actieve kool. Met dat water ga ik brouwen. Denk morgen heb vandaag geen zin meer.
Ik zou er vandaag ook iet meer aan beginnen inderdaad, je bent er al snel een paar uur mee zoet.
Hergisten op fles duurt een tijdje, ik moet net nog ondervinden hoelang dat duurt. Paar weken heeft het wel nodig. En dan wordt hij nog beter als je er een tijdje vanaf kunt blijven.
Hoelang het duurt op keg ben ik nog aan net uitzoeken. Het bier in de keg heeft dan niet perse een hergisting nodig maar heeft wel de tijd nidig om de co2 die je toevoegt vanuit de clinder op te kunnen nemen. Ik zoek nog naar een goede rekenmethode hiervoor, of iemand die er ervaring mee heeft.