Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 23 / 44

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat zou inderdaad fijn zijn. Ik heb het idee dat er aan de pils niks kan mislukken met de  fermenters en chiller. Maar dan nog in de keg.. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hergisten op fles duurt een tijdje, ik moet net nog ondervinden hoelang dat duurt. Paar weken heeft het wel nodig. En dan wordt hij nog beter als je er een tijdje vanaf kunt  blijven.

Jan, hergisten op fles ook op een lage temperatuur, zelfde als de hoofdvergisting. Bij mij was het in twee weken gedaan. Daarna heb ik het nog een 5-tal weken gelagerd op 4 graden.

Wanneer je de kegs kunt koelen zal de CO2 ook beter/sneller oplossen.

Houd je je aan de handleiding en werk je schoon dan kan er haast niets meer fout gaan Lummel. Of je moet het kraantje van je fermenter open laten staan als je die aan het vullen bent. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

 Of je moet het kraantje van je fermenter open laten staan als je die aan het vullen bent. 

Ervaringsdeskundige hahaha. Ik ook hoor. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wie ik??? ...... ja dus 🙂

Maar gelukkig ben ik dus niet de enige hahaha.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wij zullen de laatste ook niet zijn verwacht ik. Daarom oefen ik eerst met water. Ik ken mijn tekortkomingen. Te slordig. Maar duidelijk ga wel heel steriel werken. Heb geen zin in teleurstellingen. 

 

De wodka  is bijna klaar 6/kg suiker wodka gist stookwinkel en vergist op 20 graden. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Overigens verwacht ik niet dat suiker en wodkagist de kwaliteit graan en wodkagist maar een beetje benaderd maar als je niet probeert weet je het niet. Wie weet wel. Van de week weten we het. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan, hergisten op fles ook op een lage temperatuur, zelfde als de hoofdvergisting. Bij mij was het in twee weken gedaan. Daarna heb ik het nog een 5-tal weken gelagerd op 4 graden

Ik heb de flesjes in een doos in de loods staan , het is de laatste tijd stabiel 9 graden dus prima voor de hergisting op fles  Hopen dat de temperatuur nog iets verder daalt voor het lageren, want mijn koelkast is niet zo groot. Het is toch 44 liter pils in flesjes ?

Vandaag wilde ik de Tripel gaan brouwen. Postnl komt meestal om 10.00 met de spullen van Bio-Brouwmaat dus ik had de Grainfather al warm staan.... ze kwamen nu pas na 13.00 dus geen zin meer.  Met delayed heat is de Grainfather morgen om 8.30 klaar om te beginnen.

De hergisting op fles gaat met de Tripels niet werken in een koude loods, en de boel daarvoor warm stoken gedurende enkele weken is zonde. Die gaan dus mee naar huis en mogen in de woonkamer hergisten. Hebben we straks toch weer dozen in de woonkamer staan ?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik zag dat e.e.a. voor de middag afgeleverd zou gaan worden maar volgens mijn overzicht is het bij jou nog steeds niet afgeleverd. Een voordeel, nu heb je morgen nog iets om naar uit te kijken 🙂

Wel wat meer water gebruiken als ik in eerste instantie had opgegeven.

 

Een oude koelkast met een STC1000 Jan dat is ideaal. Ik heb een gratis koelkastje, de STC1000 had ik vanuit China laten komen maar met alle losse componenten en gekloot ben ik iets duurder uit als die jij verkoopt (en mijn eigen fabricaat is ook al eens stuk gegaan). 

Een paar dozen in de woonkamer, je ging ze al missen hahaha.

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als Erik een tripel recept op maat heeft dan ga ik ook weer bier brouwen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nog niet als pakket maar dat gaat eerdaags wel komen, heb een mooi idee voor een Bryggja Tripel maar mis daar nog 1 biologisch ingrediënt voor.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik zag dat e.e.a. voor de middag afgeleverd zou gaan worden maar volgens mijn overzicht is het bij jou nog steeds niet afgeleverd. Een voordeel, nu heb je morgen nog iets om naar uit te kijken 🙂

Wel wat meer water gebruiken als ik in eerste instantie had opgegeven.

Het is inmiddels binnen hoor. Ik heb er nu 23 liter inzitten, dat is warm als ik morgen op de zaak kom. Ik zal alles goed in de gaten houden en meten bij het spoelen en koken. Met de rietsuiker op het eind sturen naar 1080.

Had je de hop nu voor me afgewogen of zit er echt 30 gram per zakje in? Anders moet ik een grammenwegertje meenemen ?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Er zit echt 30 gram in 🙂

Dus neem je wegertje maar mee of...... pellets tellen hahaha

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Thanks! Ik neem weegschaaltje mee!

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

https://www.stookwinkel.nl/product/mangrove-jacks-dual-temperature-controller-stc-1000/

Omdat STC1000 niet meteen resultaat gaf. (STC-1000 wel) 

Warmteriem of ander verwarmingselement aansluiten en klaar.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

William, een warmteriem is prima geschikt voor een vergistingsvat maar hoe ga je die om 60 flesjes doen 🙂

Beantwoorden
Pagina 23 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?