Dat zou inderdaad fijn zijn. Ik heb het idee dat er aan de pils niks kan mislukken met de fermenters en chiller. Maar dan nog in de keg..
Hergisten op fles duurt een tijdje, ik moet net nog ondervinden hoelang dat duurt. Paar weken heeft het wel nodig. En dan wordt hij nog beter als je er een tijdje vanaf kunt blijven.
Jan, hergisten op fles ook op een lage temperatuur, zelfde als de hoofdvergisting. Bij mij was het in twee weken gedaan. Daarna heb ik het nog een 5-tal weken gelagerd op 4 graden.
Wanneer je de kegs kunt koelen zal de CO2 ook beter/sneller oplossen.
Houd je je aan de handleiding en werk je schoon dan kan er haast niets meer fout gaan Lummel. Of je moet het kraantje van je fermenter open laten staan als je die aan het vullen bent.
Of je moet het kraantje van je fermenter open laten staan als je die aan het vullen bent.
Ervaringsdeskundige hahaha. Ik ook hoor.
Wie ik??? ...... ja dus 🙂
Maar gelukkig ben ik dus niet de enige hahaha.
Wij zullen de laatste ook niet zijn verwacht ik. Daarom oefen ik eerst met water. Ik ken mijn tekortkomingen. Te slordig. Maar duidelijk ga wel heel steriel werken. Heb geen zin in teleurstellingen.
De wodka is bijna klaar 6/kg suiker wodka gist stookwinkel en vergist op 20 graden.
Overigens verwacht ik niet dat suiker en wodkagist de kwaliteit graan en wodkagist maar een beetje benaderd maar als je niet probeert weet je het niet. Wie weet wel. Van de week weten we het.
Jan, hergisten op fles ook op een lage temperatuur, zelfde als de hoofdvergisting. Bij mij was het in twee weken gedaan. Daarna heb ik het nog een 5-tal weken gelagerd op 4 graden
Ik heb de flesjes in een doos in de loods staan , het is de laatste tijd stabiel 9 graden dus prima voor de hergisting op fles Hopen dat de temperatuur nog iets verder daalt voor het lageren, want mijn koelkast is niet zo groot. Het is toch 44 liter pils in flesjes ?
Vandaag wilde ik de Tripel gaan brouwen. Postnl komt meestal om 10.00 met de spullen van Bio-Brouwmaat dus ik had de Grainfather al warm staan.... ze kwamen nu pas na 13.00 dus geen zin meer. Met delayed heat is de Grainfather morgen om 8.30 klaar om te beginnen.
De hergisting op fles gaat met de Tripels niet werken in een koude loods, en de boel daarvoor warm stoken gedurende enkele weken is zonde. Die gaan dus mee naar huis en mogen in de woonkamer hergisten. Hebben we straks toch weer dozen in de woonkamer staan ?
Ik zag dat e.e.a. voor de middag afgeleverd zou gaan worden maar volgens mijn overzicht is het bij jou nog steeds niet afgeleverd. Een voordeel, nu heb je morgen nog iets om naar uit te kijken 🙂
Wel wat meer water gebruiken als ik in eerste instantie had opgegeven.
Een oude koelkast met een STC1000 Jan dat is ideaal. Ik heb een gratis koelkastje, de STC1000 had ik vanuit China laten komen maar met alle losse componenten en gekloot ben ik iets duurder uit als die jij verkoopt (en mijn eigen fabricaat is ook al eens stuk gegaan).
Een paar dozen in de woonkamer, je ging ze al missen hahaha.
Als Erik een tripel recept op maat heeft dan ga ik ook weer bier brouwen.
Nog niet als pakket maar dat gaat eerdaags wel komen, heb een mooi idee voor een Bryggja Tripel maar mis daar nog 1 biologisch ingrediënt voor.
Ik zag dat e.e.a. voor de middag afgeleverd zou gaan worden maar volgens mijn overzicht is het bij jou nog steeds niet afgeleverd. Een voordeel, nu heb je morgen nog iets om naar uit te kijken 🙂
Wel wat meer water gebruiken als ik in eerste instantie had opgegeven.
Het is inmiddels binnen hoor. Ik heb er nu 23 liter inzitten, dat is warm als ik morgen op de zaak kom. Ik zal alles goed in de gaten houden en meten bij het spoelen en koken. Met de rietsuiker op het eind sturen naar 1080.
Had je de hop nu voor me afgewogen of zit er echt 30 gram per zakje in? Anders moet ik een grammenwegertje meenemen ?
Er zit echt 30 gram in 🙂
Dus neem je wegertje maar mee of...... pellets tellen hahaha
Thanks! Ik neem weegschaaltje mee!
https://www.stookwinkel.nl/product/mangrove-jacks-dual-temperature-controller-stc-1000/
Omdat STC1000 niet meteen resultaat gaf. (STC-1000 wel)
Warmteriem of ander verwarmingselement aansluiten en klaar.
William, een warmteriem is prima geschikt voor een vergistingsvat maar hoe ga je die om 60 flesjes doen 🙂