Ai dat is minder! Heb je daarna nog een 2e flesje geprobeerd?
Ik heb er voldoende dus.....ja en die was heerlijk 🙂
Hoy,
ik heb gisteren namiddag, mijn pakje met pilsner toegekregen, dat was snel.
Hopelijk heb ik in het weekeinde eindelijk eens de tijd voor te beginnen brouwen, nu het nog koud is buiten.
Grts.
Soms werkt de post wel goed mee 🙂
Ik merk dat de pakketjes naar België er vaak eerder zijn dan in Nederland.
Succes met brouwen en vergisten (niet te koud he).
PS. Ik had je nog een mailtje gestuurd gisterenavond.
Hoy munck.
Mailtje ontvangen, ik heb de beoordeling juist gaan invullen, veel succes met de webwinkel ik gun het U.
Succes met brouwen en vergisten (niet te koud he).
ja het zal wel lukken zeker met de bijgeleverde handleiding, ik heb gisteren al eens gaan piepen naar de handleiding, dan leer ik nog iets.
De oude stalling zal te koud zijn ik zal ergens moeten binnen kruipen waar er niet gewarmd wordt. of wachten tot het weer omslaat, ik zou mijn klimaatkast willen vrijhouden voor warme vergistingen van mijn ander bier.
grts.
Dank je voor de beoordeling Dumo.
Voor het vergisten.... tussen de 8º en 14ºC is prima, liefst met zo min mogelijk schommelingen in temperatuur. En beter richting 14ºC omdat je anders meer gist zou moeten toevoegen.
Gisteren hebben we met een aantal mensen het Düsseldorf Alt Bio geproefd ......en hij was lekker 🙂
Nu als "bio recept op maat" te koop https://bio-brouwmaat.nl/product/dusseldorf-alt-bio/
Klinkt goed! Over ongeveer een week komt er weer een fermenter leeg dus kunnen we deze eens proberen. Omdat ik wist dat hij er aan zat te komen wilde ik bij Beerwulf vast een Dusseldorf Alt bestellen maar die heb ik niet kunnen vinden. Het is voor mij dus een volledige verrassing hoe hij zal worden.
Ipv daarvan heb ik wat blikjes Kolsch besteld en dat bevalt me ook heel erg goed!
Oh ja, en als je tijd hebt, een mooi witbier receptje samenstellen. Dan is ie rijp voor het mooie weer er weer aan komt ?
Ik heb net ook zitten kijken bij Beerwulf en inderdaad geen Alt te vinden. Je hebt de commerciële Alt bieren zoals Hannen Alt en Diebels, ook lekker. Maar de lekkerste vind je toch bij de kleine stadsbrouwerijen zoals Zum Uerige, Zum Schluessel of Im Fuechsen. Je kunt er heerlijk eten en ze tappen het Altbier zonder druk uit houten vaten. Als je nog eens een leuk uitje zoekt.... ik sluit graag aan 🙂
Het witbier had ik dit weekend willen gaan brouwen maar toen moest ik mee naar de Carolus brouwerij en stokerij (ook leuk 🙂 ). Maar het komt eraan! Witbier met Speltmout bio.
Oh ja Kolsch..... het rivaliserende bier met de Alt ook erg lekker. Toen ik nog ieder maand in Keulen kwam dronk ik het vaak.
Nou ik vond hem heel erg lekker wegdrinken en lekker hoppig, wel gewoon blond en niet zo mooi rood/amber als de Alt.
Laat maar weten als ik het witbier recept kan bestellen, en anders doen we nog een keer pils tussendoor. Daar kun je nooit genoeg van op voorraad hebben ?
ik dacht dat ze witbier met tarwe maakten.
Klopt, en er gaat ook een substantieel deel tarwe in. Spelt is een een graansoort uit de tarwefamilie. Door het toevoegen van een percentage spelt wordt het een interessant bier.