Ik heb het zolderraam opengezet zodat het op zolder koeler is en nu haal ik 4,5ºC
Ik denk dat hij als hij weer eens vol zit beter koelt hoor.
Dumo, mocht je interesse hebben, er komt eerdaags een gebruikte chiller beschikbaar waar 1 poort het niet van doet. Verder is hij goed. Er kunnen dus maar 3 fermenters op ipv 4. Deze wordt verkocht voor 500,00. Als je toch niet van plan bent er 4 fermenters op aan te sluiten is het een prima ding 🙂
De Dusseldorf Alt is al bijna uitgegist, van 1052 naar 1012 en hij bubbelt nog een beetje. Mischien na het weekend coldcrash.
De Tripel gaat ook heel snel, 1020 nu 🙂
Als een groter volume eenmaal op temperatuur is blijft dat ook langer zo. Nog even en dan gaat het de flesjes in 🙂
Het gekke is dat de Tripel van de 1e ronde koud uit de fermenter en nog een beetje troebel beter doordrinkbaar was dan nu. Rechtstreeks uit de fermenter tijdens het bottelen dacht ik nog van nou, je proeft niet dat het zo'n zwaar bier is. Best link als je daar aan gaat beginnen 🙂 Maar nu drinkt het echt als een heel zware Tripel waar je na 1 flesje gewoon vol van zit en hem ook al een beetje voelt.
Troebel leek hij ook veel blonder dan nu, het is nu meer een Amber wat kleur betreft. Zal vanmiddag eens een fotootje maken 😉
Dumo, mocht je interesse hebben, er komt eerdaags een gebruikte chiller beschikbaar waar 1 poort het niet van doet.
Ik heb het in de week gelezen en over nagedacht, maar ik was van plan mijn water te koelen met n'en oude melktank van 400 liter dan kan ik, hem ook gebruiken voor mijn stookketel te koelen, ik denk wel als ik hem dan doe koelen voor mijn fermenters te koelen ik de temp van het water op 2°c kan houden zonder dat hij aanvriest, en met 400 liter moet ik mijn fermenters wel op 4 ° c krijgen.
maar ik heb nog genen tijd gehad voor mijn idee uit te werken.
grts.
Links tijdens het bottelen, rechts nu. (11 dagen later ?)
Dat moet goed gaan lukken Dumo, je kunt ook nog wat glycol jn je watertank gieten zodat het vriespunt verder daalt. Jij hebt de koelpomp voor de fermenter toch?
Hij is wel mooi helder geworden en een mooie compacte schuimkraag. Ziet er zeer smakelijk uit 🙂
Zo een heb ik wel verdiend na een grondige Skal-inspectie vandaag. Maar ...... alles goedgekeurd 🙂
Fijn dat dat goedgegaan is Erik! Dan ben je er nu vast weer een tijdje vanaf ?
Nieuw certificaat is tot 31-12-2020 geldig maar eens per kalenderjaar is er een inspectie en ik kan nog te maken krijgen met onaangekondigde inspecties. Maar ik heb mijn zaakjes goed op orde volgens de inspecteur 🙂
Op vice een docu over bierbrouwen
Goeie tip Chris, bedankt!
Witbier gaan we deze week nog maken ?
Zojuist een Christmas Ale opengetrokken in het zonnetje terwijl ik de bbq aansteek, leuk zo in februari!