Is dit jouw Christmas Ale? Die is wel erg licht dan. Hoe is de smaak? Ik had er gisteren nog een opengetrokken en hij wordt steeds lekkerder vind ik, smaken komen mooi kun balans.
Witbier Bio is onderweg (heb je mijn nieuwe pagina gezien wanneer je op de link in de "bestelling is onderweg link" klikt?)
Hij is in het echt donkerder hoor, het zal de lichtval zijn. Veel zon vandaag ? lekker biertje, schuimstabiliteit moet nog wat beter. Maar hij heeft nog tijd genoeg!
Nieuwe pagina is mij niet opgevallen, zal even kijken ?
Ik zie het nu, dat is gaaf zeg! Ziet er heel strak uit!
Link in het mailtje he Jan 😉
Schuimstabiliteit wordt beter met de tijd. Vandaag nog een Smoked Porter Bio opengetrokken en ook die wordt steeds lekkerder.
Link in het mailtje he Jan 😉
Schuimstabiliteit wordt beter met de tijd. Vandaag nog een Smoked Porter Bio opengetrokken en ook die wordt steeds lekkerder.
Ik merk het zelfs nu nog bij het pils. Het schuim wordt dikker en zelfs als mijn glas leeg is is er nog wat schuim over in het glas.
De Tripel schuimt erg goed bij het inschenken maar een minuut later is daar niets meer van over, maar dat komt ook vast vanzelf goed. De smaak lijkt nu al beter te worden.
De rogge whisky is overigens ook doorgegist naar 0.995, dus als ik me vandeweek eens verveel heb ik wat te doen
Had jij suiker bij de rogge whisky gedaan?
Bij jou gist alles wel ver door zeg.
Ja, na een paar dagen heb ik 1 kilo bio rietsuiker toegevoegd.
De 2e ronde Tripel heb ik dit keer zonder suiker gedaan en deze is nu gedaald naar 1011 en bubbelt al een heel stuk rustiger. Die gaat niet onder de 1000 komen zoals de vorige.
Dat doe je niet gek Jan. Voldoende gist toevoegen om een snelle en goede vergisting te krijgen is erg belangrijk zie je wel. 1.011 is voor een Tripel al behoorlijk goed.
De Alt is dit weekend ook op 1011 blijven steken , gisteren coldcrash. Vandaag geproefd, wordt volgens mij ook lekker.
Vanmorgen wel vals gespeeld door een zakje Mangrove Jacks beer fining toe te voegen. Ik heb die fermenter nodig ?
Wat is dat voor spul?
Klaringsmiddel voor bier (chitosan) . In een veel kleinere hoeveeheid dan de normale chitosan die we bij stookwijn gebruiken. Het is ook maar 1 zakje, geen a en b zoals normaal. Ik lees er geen negatieve verhalen over, ook zou het de hergisting op fles niet beinvloeden.
Morgen een glaasje testen en wellicht bottelen.
https://www.stookwinkel.nl/product/liquid-beer-finings-klaring-voor-bier/
Grappig, ik ken(de) het niet. Mooi dat het ook geen negatieve invloed heeft op de hergisting. Ben benieuwd naar jouw bevindingen.
Het is helaas niet bio, wel vega en vrij van genetisch gemanipuleerde organismen ?
Mijn dubbel bier den blonde is blijven steken op 1015 en mijne donkere op 1016 ( tilt)
ik heb den zondag mijn klimaatkast op 3 graden gezet.
Wat is eigenlijk het verschil tussen dubbel en trippel.
Bij een dubbel wordt meer mout gebruikt om een hoger alcoholpercentage te krijgen terwijl bij een tripel meer suiker wordt toegevoegd. Dubbels zijn moutiger en tripels droger en beter doordrinkbaar.