Wie weet een leuk idee voor jou, Munckerik? Lijkt me het onderzoeken waard.
Meer info op : Alcohol in het nieuws<klik>
Ik ben nog maar net gewend aan een Kriek 🙂
Als je wiet met Skal Bio keurmerk kunt vinden moet het lukken ?
En een CBD versie, 2 vliegen in 1 klap!
Skal gaat het druk krijgen.
https://www.maischemalzundmehr.de/index.php
Kwam deze tegen ,en lijkt me interessant, voor de liefhebber. 7-korn landbier is een aanrader
Is een mooie site William en inderdaad leuke recepten!
hallo erik
een vraagje
ik heb nu de wiskey in het gist vat steken
moet het na het uitgisten ook nog klaren of kan ik het direct stoken
gr erik
Beste is om het rustig helder te laten worden. Het gist krijgt de kans om uit te zakken en komt zo niet mee in je keten. Probeer het wat koeler weg te zetten dan wordt het sneller helder.
Erik bedankt voor het antwoord ik bestel een dezer dagen dat andere wiskey pakket en eigenlijk is alles voor een goede vriend van mij mss krijgt hij dan de microbe ook van het brouwen en tijd heb ik genoeg er staan nog 350l met fruit in de vaten ! maar omdat ik dit jaar niet veel fruit ga hebben wil ik wat anders proberen ! alvast bedankt erik
Meestal wordt een virus overbrengen niet gewaardeerd maar in dit geval wel hoor hahaha.
Je bent een gezegend man met zoveel fruit, mijn twee armetierige druivenstokken en vier bessenstruiken..... dat wordt niets.
erik
ach ik had 1700l staan dus nu ik denk 2 of300l (ik heb de snoeischaar in de bomen gezet) dus wat anders proberen en als het goed is met de wiskey bestel ik wel meer maar eerst uitproberen
gr erik
Ik zie net een bestelling binnenkomen waarvoor dank. Morgen verstuur ik e.e.a. en dan heb je het dinsdag in huis.
Erik
ik wil ook nog rum maken en andere zaken die ik lekker vond op de bbq maar alles rustig aan en eens kijken wat een fruit ik dit jaar bekom maar voor de wiskey ben jij de aan gewezen man
gr erik
Bier brouwen en een whiskey basis zijn vrij gelijk maar niet hetzelfde .
Bieren hebben meer klaring nodig dan een whiskey . Immers het distillatie apparaat geeft sowieso dat het helder wordt .
Het gist is aan einde van gisting al zo goed als bezonken .
Na 24 uur kun je al de stookwijn afgevelen naar vat en verwerken .
nooit langer wachten dan nodig is .