Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 32 / 44

Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn witbier is gebotteld met 1 carbonationdrop per 33 cl flesje. Een paar halve liters met 2 drops per flesje. 1 halve liter met manometer en staat na 48 uur al boven de 2 bar.

Mn dubbel is ook gebotteld, allemaal 33 cl flesjes met 1 carbonation drop.

Ik heb nog 1 dubbel recept maar dan met ondergist, (MJ M76) deze is met een start sg van 1069 inmiddels gedaald naar 1015. Deze ga ik waarschijnlijk maandag bottelen. De kleur is net als de dubbel en de Tripel Amberkleurig, ik weet nog niet hoe ik hem ga noemen, het is dus een zwaar bier met voornamelijk pilsmout en een pilsgist. Is het dan een zwaar pils? Met dit hoge start sg vind ik het heel bijzonder dat hij zo snel met een temperatuur die nooit boven de 11 graden C is geweest zo,n eind sg heeft gehaald. Ik ben echt heel benieuwd naar het resultaat.

Ik kan bijna niet wachten om het witbier te gaan proeven, maar nu is dat nog echt te vroeg ?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zou hem zwaar pils noemen 😉

Hoeveel gist MJ76 heb je toegevoegd op 25 liter? Ruim gist toevoegen zorgt voor een vlotte vergisting. Boven de 1.050 zou je 4 zakjes moeten gebruiken.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb inderdaad 4 zakjes gebruikt. Gewoon in een kunststofvat in het koude magazijn zonder temperatuurregeling. Het ging heel voorspoedig.

Ik zou hem ook zwaar pils willen noemen,  maar het is geen pilskleur maar Amber.

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zwaar Amber 🙂

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy,

 Ik heb zaterdag 8 dagen geleden mijne witte gebrouwen, die staat nu volgens de tilt op 1013.

Grts.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En mijne Hard mocha whiskey gebrouwen , die gisting in het begin... 'k heb nog nooit zo'n harde gisting gehad 'k ben 2 liter kwijt.

Ik heb hem nochtans gekoeld naar 20 ° c en in het begin bij 19 °c gezet.

Er zaten twee zakjes gist bij het paketje ik heb die er alle 2  ingedaan, zou de hoeveelheid gist daar iets mee kunnen te maken hebben, of omdat ik het in mijne fast ferment vat gedaan heb ?

grts.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hij geeft ook redelijk veel bezinksel af ik heb mijne bol van mijne fast ferment al moeten leegmaken.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Dumo, 1 zakje gist is voor max 23 liter en omdat je start SG waarschijnlijk wel boven de 1.050 is, zal 1 zakje gist het erg moeilijk hebben. Vandaar 2 zakjes 🙂

Hoe bedoel je dat je al twee liter kwijt bent? Is dat omdat je de gist hebt afgetapt? 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nee, 

van het schuimen, allez 3 liter dan bol inbegrepen, en ik denk dat ik hem nog eens zal moeten leegmaken.

wat ik wel vergeten te zeggen heb hierboven ik had er 2 kg druiven suiker bij gedaan mijn sg was 1103, mischien is het daardoor, maar ik heb dat nog gedaan bij andere whyskeys.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aha, ja dan wil die gist wel, druivensuiker vergist erg makkelijk en snel. Heb je dan erg weinig kopruimte in een Fermentasaurus?

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Dumo, heb jij 2 zakjes whiskey gist van stillspirits gebruikt of een andere gist? Ik ga volgende week beginnen aan het maischen en vergisten van m’n hard mocka pakket en m’n rye pakket afstoken. Zoo benieuwd naar t resultaat!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dumo heeft twee zakjes MJ36 gebruikt Mark 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank je Erik! Goed om te weten ?

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Aha, ja dan wil die gist wel, druivensuiker vergist erg makkelijk en snel. Heb je dan erg weinig kopruimte in een Fermentasaurus?

hoy,

dat was niet overdreven veel, ik weet niet hoe groot mijne fastferment is, ik schat n'en liter of 4.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

lege kopruimte dan he,

grts.

 

Beantwoorden
Pagina 32 / 44
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?