Zit net op BIO-Brouwmaat bij overige te kijken, maar geen glas te vinden.
https://bio-brouwmaat.nl/product/dusseldorf-alt-bio/
Hier staat het!
Maar.....niet te koop, het is een digitaal exemplaar 😉
Ik heb eens geïnformeerd naar het laten bedrukken van glazen maar dat is onbetaalbaar voor mij.
Ik heb nog 1 dubbel recept maar dan met ondergist, (MJ M76) deze is met een start sg van 1069 inmiddels gedaald naar 1015. Deze ga ik waarschijnlijk maandag bottelen. De kleur is net als de dubbel en de Tripel Amberkleurig, ik weet nog niet hoe ik hem ga noemen, het is dus een zwaar bier met voornamelijk pilsmout en een pilsgist. Is het dan een zwaar pils? Met dit hoge start sg vind ik het heel bijzonder dat hij zo snel met een temperatuur die nooit boven de 11 graden C is geweest zo,n eind sg heeft gehaald. Ik ben echt heel benieuwd naar het resultaat.
Bovenstaande Quote stamt van 16 Maart 2019
Ik noem hem inmiddels Zwaar Blond, 7,2%
Het beschreven brouwsel viel een beetje tegen (dacht ik) .Een paar keer geproefd in het begin maar het was niet heel geweldig. Daarbij als ik een flesje opende liep er eerst behoorlijk wat schuim uit de fles. Dit kun je overigens tegengaan door goed te koelen.
Ik heb gisteren 2 flesjes hiervan koud gezet om eens te proeven. Mijn gedachten gingen er al naar uit om de boel te verstoken, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan! Maandenlang niet naar om gekeken en mijn god wat is hij lekker geworden! (Nog ruim 50 flesjes op voorraad, YES!)
Wat heb ik hiervan geleerd? Van alles dat je maakt minimaal een doosje apart zetten voor later.
Dit heb ik laatst gemerkt bij de Christmas Ale (ik ben nu aan het bijbrouwen voor volgend jaar!)
De Dusseldorf Alt vond ik al lekker, maar nu proef ik na maanden wachten weer eens een flesje en hij is zoveel verbeterd! Ook deze dus op tijd brouwen!
En nu blijkt dit dus ook weer bij de Zwaar Blond.
Brouw dus voldoende om wat achter de hand te houden. Ga niet pas bijbrouwen als je voorraad bijna op is want dan ben je te laat.
In het single malt whisky topic kwam de Smoked Porter ter sprake. Om daar on topic te blijven haal ik hem hier even aan.
Ik heb deze vandeweek gebrouwen. Het pakket lag er al een week maar mn fermenters waren nog bezet.
Ik had verwacht tijdens het brouwen al veel rookgeur waar te kunnen nemen maar dat was in het geheel niet het geval. Nu hij staat te gisten ruik je het wel. Heel apart.
Ik ben erg benieuwd, het trok mij eerst niet zo maar het was het enige recept op maat van Bio-broumaat dat ik nog niet gemaakt had dus wilde hem toch eens proberen.
De Christmas Ale staat ook weer te gisten. Ik heb nog heel veel staan maar die wordt nog steeds lekkerder. Net als de Dusseldorf Alt, die is na 3 kwart jaar ook fantastisch geworden en helaas bijna op. Bijna 70 flesjes staan nu te hergisten en moeten nog even rijpen.
Ook een test gedaan met een Mangrove Jacks Rye IPA, 50 flesjes gevuld uit 1 pakket. Benieuwd of dat te drinken is na alle verwennerij uit Erik's winkel!
Ook een test gedaan met een Mangrove Jacks Rye IPA, 50 flesjes gevuld uit 1 pakket. Benieuwd of dat te drinken is na alle verwennerij uit Erik's winkel!
Dat wordt een tegenvaller Jan hahaha.
Ik ben er ook bang voor 😉
Ik zit aan de Christmas Ale van de vorige batch. Lekker spul ?
Enjoy
Proost Jan ?
Ik heb de nieuwe batch al geproefd op de zaak, maar bedacht vandaag dat ik thuis nog een doosje van de oude batch had staan ? wie wat bewaard die heeft wat ?
Het wordt weer tijd voor wat nieuws.....
Ik heb de Dusseldorf Alt nu een paar keer laten proeven aan verschillende mensen en niets dan lof. Dus daar gaan we weer ?
Hij zit alweer in de fermenter Jan, dat doe je goed ?
Hier zijn ook een aantal liefhebbers van de Düsseldorf Alt Bio.
Je schreef ergens een stukje terug dat je het recept iets had aangepast? De smaak is volgens mij hetzelfde maar schuimstabiliteit van de vorige batch is echt perfect nu.
De aanpassing zit hem in de hopsoorten Jan.
De Kölsch Bio zit pas een week in de fles en heb er net een geproefd. Het schuim is nu al redelijk stabiel. Ben er erg tevreden over! De echte Kölsch is eigenlijk kraakhelder gefilterd, dat is bij mij dan niet het geval, door de tarwe zit er een klein zweempje in en ik filter niet. Maar dat neem ik voor lief. Het is een lekker biertje geworden en kan alleen nog maar beter worden.