Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 39 / 44

munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Leuk om te horen Jan, misschien leuk om het recept hier te posten?!

Vroeger waren alle bieren troebel, toen zijn ze gaan filteren en tegenwoordig heet het dan ineens "ongefilterd" en doen ze net of dat dan ambachtelijk is. Er is maar 1 ding dat telt, en dat is de smaak ??

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Ik heb het recept gebruikt dat Munckerik op pagina 4 heeft doorgegeven. Dat was deze: https://www.twortwat.nl/per.auteur?article_id=1162825056
 
Ik heb het recept x 2,5 gedaan en met onderstaande ingredienten gemaakt. Een heel simpel recept maar erg lekker. Het is de Keulse rivaal van de Dusseldorf Alt. Ze vinden elkaars bier niet te zuipen maar ik lust ze beiden graag. De Alt is donker en dit is een blondje.
 
 
  • INGREDIËNT 1:

    PILSMOUT BIO 3-3,5 EBC (€ 0,0030)

  • AANTAL GRAM INGREDIËNT 1:

    4.000

  •  
  • INGREDIËNT 2:

    TARWEMOUT BIO 3,5-5 EBC (€ 0,0037)

  • AANTAL GRAM INGREDIËNT 2:

    500

  •  
  • GESCHROOT?:

    WEL GESCHROOT (+ € 2,95) (€ 2,9500)

  • TOTALE PRIJS:

    € 16,8000

  • BATCH_CODE:

    BMOM19102

  • HOEVEELHEID UIT BATCH:

    1

16,80Hallertau Spalter Select Bio Hop (Pellets) - 100 Gram × 1

  • BATCH_CODE:

    T9018100

  • HOEVEELHEID UIT BATCH:

    1

8,60

HIER KAN NOG EEN AANKOOPNOTITIE

Gist
Fermentis
Safale K-97
 × 2

 
 
Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Morgen (zondag) ga ik de 2e ronde van de Kölsch Bio bottelen. De 1e ronde is al bijna op. Nou ja, nog 20 flesjes maar het krijgt de kans niet om te rijpen. Wat drink dat lekker weg zeg! 

Volgende week kan ik de kriebels 2.0 bottelen https://www.twortwat.nl/recepten?id=252

De smaak van de koele wort van de kriebels 2.0 is zeer veelbelovend. 50 sg punten vergist, dat wordt een stevig biertje. Uiteraard alles Bio van Erik. 

En dan komt als het goed is dinsdag weer een mooi recept op maat van Erik binnen om een lekkere Bio Tripel te brouwen.  Als proef wat extra tarwe bijbesteld voor meer schuimstabiliteit. De ervaring tot nu toe is wel dat hoe hoger het alcoholpercentage, hoe meer moeite het kost om ee  stabiele schuimkraag te behouden. Extra tarwe zou hier bij kunnen helpen. Sommigen noemen het een fabel, anderen zweren er bij.

Iemand ervaring hiermee?

Ik ben tot op heden ontzettend tevreden over de producten van bio-brouwmaat 🙂 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Klaar ? 65 flesjes Kölsch Bio.

En weer een fermenter vrij voor de Tripel aanstaande woensdag.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Krijg er dorst van.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Goed bezig Jan ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zeer verheugd in afwachting van mijn bestelling .
Binnenkort zal Erik ( munckerik bio- brouw maat )
de Fermentis C70 en de fermentis HG 1 mij leveren .
Zelf maak ik meestal mijn gisten omdat ik een hoge kwaliteit wens heb .
MAAR ook ik hou van wel van een beetje gemak.
Met deze gisten van fermentis kan ik een groot deel van mijn dranken gaan maken zonder zelf extra werk en zonder de teleur stelling in prestaties die de meeste commerciële hobby gisten geven .

Goed nieuws dus .
Mijn dank is groot Erik !

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mochten er in de tussentijd meerderen zich melden voor deze gisten dan kan ik daar rekening mee houden en ze wellicht eerder bestellen. Dus nog even geduld Robbert. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb geduld , er staat nog voldoende homemade in koelkast voor mijn eerstvolgende vergisting .

zou mooi zijn als meerdere het licht zien .
Uiteindelijk zoals ik vaker zeg een goede drank begint bij een goede basis .
Maar ik weet zeker dat als mensen eenmaal inzien dat die basis ook het gist is wat verderop niet alleen betere smaken maar ook minder werk en knoeierij met na correctie levert een overstap snel gemaakt is .
( Er zijn altijd mensen met slechte smaak vermogen die zullen blijven hangen in die turbo zooi )

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb de pagina's alvast aangemaakt en zichtbaar gemaakt zodat geïnteresseerden al kunnen leven wat e.e.a. inhoudt. Nog niet bestelbaar dus.

https://bio-brouwmaat.nl/product-category/gist/fermentis/

 

 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Schrijf mij maar op voor ieder eentje Erik.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik volg! Je mag mij ook opschrijven.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Staat genoteerd Nick

Welke Bauke of wil je beide?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Voor de di hard stevige whiskey's maker is de M1 zeeeeeeer geschikt

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De HG-1 bedoel je?

Beantwoorden
Pagina 39 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?