Ziet er goed uit, Eric. Kan ik Mn hop bij jou kwijt?
ik heb Saaz, Amarillo en Centenial in Mn tuin. Populaire hop, Allemaal heel biologisch.
niet bedoeld voor bitter hop maar wel te gebruiken als aromahop
Hoi Jac, wanneer jij Skal gecertificeerde hop hebt kun je het zeker bij mij kwijt. Graag zelfs want biologische hop is moeilijk te verkrijgen.
Om biologisch te mogen en kunnen werken moet je aan veel wettelijke regels voldoen en Skal controleert hierop in opdracht van het ministerie van LNV. Ik mag als Skal gecertificeerde ondernemer enkel gecertificeerde producten inkopen en verkopen en ben verplicht een verwijzing naar biologisch in de productnaam op te nemen en het Europese biologo te gebruiken. Dit alles om de consument er zeker van te laten zijn dat de producten 100% biologisch zijn.
Ik heb zelf ook hop in mijn tuin maar mag dat ook niet gebruiken voor mijn verkoop. Wanneer je een rizoom van de Saaz of Amarillo kwijt wil, houd ik me aanbevolen.
Vandaag een artikel verschenen op de site van Bio-Journaal 🙂
http://www.biojournaal.nl/artikel/30637/Er-zijn-weinig-leveranciers-van-bio-brouwspullen
Leuk stuk Erik! Die heb je mooi binnen!
Dank je Jan. Ik heb je nav hiervan nog een mail gestuurd 😉
Erik, ben je ook al in onderhandeling met de mogelijke Duitse leveranciers ?
Aangezien je dan een hele uitbreiding kunt krijgen van Hop-soorten.
Misschien met kleine oplagen, om te beginnen, aangezien elke investering geld moet opbrengen.
Of is de mogelijkheid ,hiervoor op het moment nog niet aanwezig?
Vond een aardig lijstje bij één van hen.
Hoi Wiliam, ik heb via een Belgische leverancier contact gezocht met een Duitse teler maar die laat nog niets van zich horen 🙁
Heb jij een specifieke leverancier op het oog?
Ook heb ik contact gezocht met Tsjechisch instituut voor hopontwikkeling en twee Engelse leveranciers.
Voor dit jaar is er niet veel meer te krijgen. Nu is biologische hop toch al moeilijker verkrijgbaar dan gangbare hop. Wachten is op de oogst van 2018 die nu zowat geoogst gaat worden maar zal pas verwerkt zijn medio 2019.
Wanneer je een specifieke hopsoort zoekt laat maar weten, dan kan ik kijken of ik deze nog kan bemachtigen.
Heb via mail geantwoord. Heb wat speurwerk gedaan en wel wat dingen gevonden,
en via mail van stookforum verstuurd.
Als we met vele zoeken ,vinden we meer, en zo hebben we straks onze
grondstoffen leveranciers, van mensen die we vertrouwen.
Top William!
En je hebt antwoord terug 🙂
Leuk stukje om te lezen.....
https://allesoverbio.be/artikels/het-lekkerste-biobier-volgens-twee-gepassioneerde-bierkenners
Bedankt voor de link Jack (zo klikt hij wat makkelijker 😉 )
https://allesoverbio.be/artikels/het-lekkerste-biobier-volgens-twee-gepassioneerde-bierkenners/a >
Tsja....... Via gsm Hé.... 😉
We hebben het met Erik hier vooral over het bierbrouwen, maar met de diverse
mout soorten,zal er toch ook een geweldige borrel mogelijk moeten zijn.
Met bijvoorbeeld, Roasted Chocolat , zullen
toch ook pareltjes van drank zijn te maken.
Misschien iets gedurfder dan de paardenhaver van de boerenbont,
maar met verrassende smaak toetsen.
Om nog maar te zwijgen van de kruiden en specerijen.
En wie houd ons tegen om er als extra toets wat hop bij te doen.
Ikzelf wil proberen bier te gaan brouwen, maar als het niet perfect lukt,
de koperen helm licht klaar.
Berg die koperen helm (voor het bier) maar op Wiliam, want wat te denken van een zelfgebouwen biertje wanneer je een lekkere borrel aan het stoken bent?
Ik ben whisky-recepten aan het uitwerken en deze komen ook tzt in de shop. (in een ervan zit een klein deel chocolade mout dat kan ik alvast verklappen).