Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 4 / 44

Jac
Berichten: 74
 Jac
(@jac)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er goed uit, Eric. Kan ik Mn hop bij jou kwijt?

ik heb Saaz, Amarillo en Centenial in Mn tuin. Populaire hop, Allemaal heel biologisch.

niet bedoeld voor bitter hop maar wel te gebruiken als aromahop

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Jac, wanneer jij Skal gecertificeerde hop hebt kun je het zeker bij mij kwijt. Graag zelfs want biologische hop is moeilijk te verkrijgen.

Om biologisch te mogen en kunnen werken moet je aan veel wettelijke regels voldoen en Skal controleert hierop in opdracht van het ministerie van LNV. Ik mag als Skal gecertificeerde ondernemer enkel gecertificeerde producten inkopen en verkopen en ben verplicht een verwijzing naar biologisch in de productnaam op te nemen en het Europese biologo te gebruiken. Dit alles om de consument er zeker van te laten zijn dat de producten 100% biologisch zijn.

 

Ik heb zelf ook hop in mijn tuin maar mag dat ook niet gebruiken voor mijn verkoop. Wanneer je een rizoom van de Saaz of Amarillo kwijt wil, houd ik me aanbevolen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vandaag een artikel verschenen op de site van Bio-Journaal 🙂

http://www.biojournaal.nl/artikel/30637/Er-zijn-weinig-leveranciers-van-bio-brouwspullen

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Leuk stuk Erik! Die heb je mooi binnen!

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dank je Jan. Ik heb je nav hiervan nog een mail gestuurd 😉

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Erik, ben je ook al in onderhandeling met de mogelijke Duitse leveranciers ?

Aangezien je dan een hele uitbreiding kunt krijgen van Hop-soorten.

Misschien met kleine oplagen, om te beginnen, aangezien elke investering geld moet opbrengen.

Of is de mogelijkheid ,hiervoor op het moment nog niet aanwezig?

Vond een aardig lijstje bij één van hen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Wiliam, ik heb via een Belgische leverancier contact gezocht met een Duitse teler maar die laat nog niets van zich horen 🙁

Heb jij een specifieke leverancier op het oog?

Ook heb ik contact gezocht met Tsjechisch instituut voor hopontwikkeling en twee Engelse leveranciers.

 

Voor dit jaar is er niet veel meer te krijgen. Nu is biologische hop toch al moeilijker verkrijgbaar dan gangbare hop. Wachten is op de oogst van 2018 die nu zowat geoogst gaat worden maar zal pas verwerkt zijn medio 2019. 

Wanneer je een specifieke hopsoort zoekt laat maar weten, dan kan ik kijken of ik deze nog kan bemachtigen. 

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb via mail geantwoord. Heb wat speurwerk gedaan en wel wat dingen gevonden,

en via mail van stookforum verstuurd.

Als we met vele zoeken ,vinden we meer, en zo hebben we straks onze  

grondstoffen leveranciers, van mensen die we vertrouwen. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Top William! 

En je hebt antwoord terug 🙂

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Bedankt voor de link Jack (zo klikt hij wat makkelijker 😉 )

https://allesoverbio.be/artikels/het-lekkerste-biobier-volgens-twee-gepassioneerde-bierkenners/a >

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Tsja....... Via gsm Hé.... 😉

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

We hebben het met Erik hier vooral over het bierbrouwen, maar met de diverse 

mout soorten,zal er toch ook een geweldige borrel mogelijk moeten zijn.

Met bijvoorbeeld, Roasted Chocolat , zullen 

toch ook pareltjes van drank zijn te maken.

Misschien iets gedurfder dan de paardenhaver van de boerenbont,

maar met verrassende smaak toetsen.

Om nog maar te zwijgen van de kruiden en specerijen.

En wie houd ons tegen om er als extra toets wat hop bij te doen.

Ikzelf wil proberen bier te gaan brouwen, maar als het niet perfect lukt,

de koperen helm licht klaar.

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Berg die koperen helm (voor het bier) maar op Wiliam, want wat te denken van een zelfgebouwen biertje wanneer je een lekkere borrel aan het stoken bent?

 

Ik ben whisky-recepten aan het uitwerken en deze komen ook tzt in de shop. (in een ervan zit een klein deel chocolade mout dat kan ik alvast verklappen). 

Beantwoorden
Pagina 4 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?