Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 6 / 44

munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wat er mis zou kunnen gaan in mijn ogen is dat de CO2 toch niet goed in je pils blijft en dat je niet weet hoeveel druk je op het geheel zou moeten zetten. Je gedachtengang kan ik volgen en zou zomaar goed kunnen werken. Wel ervoor zorgen dat je regelmatig je gist aftapt. Pilsgist produceert relatief veel diacetyl (een boter smaakje), je kunt dit kwijtraken door aan het einde van de vergisting de temperatuur wat te verhogen. Pils moet net als alle bieren rijpen. Het vereist zelfs een langere lagerperiode (4-12 weken) en dan zou ik zeker niet voor de 4 weken gaan.

 

Wanneer je koolzuur in je pils wilt moet je eigenlijk hetzelfde doen als wanneer je het bottelt. Bottelsuiker toevoegen maar dan geen waterslot erop maar afsluiten zodat je druk opbouwt en de CO2 na het hergisten onder invloed van een lage temperatuur oplost in je pils. Dan rijst de vraag... hoe sluit je de fermenter af? Zou een silicone dop voldoende zijn om de opgebouwde druk te weerstaan? Ik vrees het niet. 

 

De pressure kit zal wel bestand zijn tegen de druk maar ik heb geen idee of je er voldoende CO2 mee in je bier kunt brengen. Als bier goed koud is dan lost CO2 wel makkelijk(er) op.

 

Die QuickCarb ziet er wel fancy uit maar of het met een conical fermenter gaat werken??? Een soda keg kan natuurlijk veel meer druk aan dan een fermenter. De persure transfer kit is ook enkel bedoeld om het bier te transporteren.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wat lastig allemaal. Ik heb weer even gegoogled en nagisting gebeurt toch onder 0,3 of 0,4 bar. Dat is toch niet zoveel? Tenminste dat las ik hier  http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/koolzuur.html

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Jac,

ik lees het nu pas, sorry.

Het adres op de website is prima. Alvast bedankt. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is inderdaad niet zo heel veel, ik had wat meer verwacht. Maar aan de andere kant, die party fustjes van 5 liter zijn ook niet zo heel dik.

Fermenteer vullen met Spa rood, pressure transfer kit erop en kijken of je na een bepaalde tijd nog steeds prik hebt. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Prima vidje. nu heb je me helemaal... Voor luie lieden zoals ik, kan je een "quick fix"pakketje samenstellen? Zoals brewferm bijvoorbeeld. Mik de inhoud van je bio bierpakketje in een gist ton, gist zakje erin leegschudden,roeren, ton dicht en na een week ofzo afhevelen in een andere ton en daarna bottelen? Zou perfect zijn...

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Haha ja dat zou wel makkelijk zijn maar er komt iets meer bij kijken 😉

Pakketten gaan er meer van komen dat is zeker en dat het makkelijk zelf te doen is dat is ook een feit (kijk maar op 4 minuut 44.... ik doe het op mijn sloffen).

Voor de echte lui mensen is er zelfs een Minibrew.

https://www.minibrew.io

Dat is een alles in een apparaat. Je stop er alle grondstoffen in en start hem. Hij gaat maischen, daarna koken, afkoelen, je kunt er in vergisten en zelfs vanuit tappen. 

Het is een soort Senseo om bier te maken (5 liter slechts) en je kunt hem op het aanrecht kwijt.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Helemaal geweldig. +vote van mij op youtube.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is inderdaad niet zo heel veel, ik had wat meer verwacht. Maar aan de andere kant, die party fustjes van 5 liter zijn ook niet zo heel dik.

Fermenteer vullen met Spa rood, pressure transfer kit erop en kijken of je na een bepaalde tijd nog steeds prik hebt. 

Die ga ik eens aan de binnenkant van mijn ogen bekijken. Is een goeie. Maar dan wat anders kan die carbonator (of hoe heet dat) hierin ook iets betekenen. Dan kan ik wellicht snel starten. En verder dacht ik als Nimrax. Hoe fijn zou het zijn dat je een bier/pils wenst en je krijgt alles met een handleiding thuis. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Psies Lummel, Ik ga erop zitten wachten gewoon. Erik is briljant hierin.
Munckybeer b.v. Bekt lekker, drinkt  super!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat laatste kan ik uit gaan werken. Het probleem is dat ik eigenlijk wachtte op de nieuwe oogst Saaz hop. Oogst 2018 is in Duitsland grotendeels door de droogte verloren en in Poperinge is er ook wat schade ontstaan door een stevige storm. Opal hop is ook een mooie hop om pils mee te maken overigens. 

Oh ja.... Christmas Ale ku je compleet met alle ingrediënten en handleiding al thuis krijgen (dat is ook bier 😉 )

 

Ik zou een telefoontje naar Brouwland plegen om te vragen wat het ding precies doet en kan. De aansluitingen zijn zeer specifiek als ik naar het filmpje kijk.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Psies Lummel, Ik ga erop zitten wachten gewoon. Erik is briljant hierin.
Munckybeer b.v. Bekt lekker, drinkt  super!

En hij krijgt dat gratis en ik wacht nog op een logo. Maar inderdaad Munckybeer bekt lekker. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Sorry Erik, moest effe hahaha

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb net t filmpje gekeken..... Ziet er mooi uit.......

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het is verdomde knap. 

Beantwoorden
Pagina 6 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?