Heb net t filmpje gekeken..... Ziet er mooi uit.......
Dank je Jack!
Erik, binnen hobbybrouwen.nl is je winkel vermeld door Jacques op 3-9.
Mijn naamgenoot is ook wat aan het pushen. 😉
We gaan de mannen wakker houden dus.
Sköll Wiliam
Leukk!!! Ik gun het Erik van harte. En soms heeft zo'n business een tergend trage opstarttijd.
Maar de kruidenier in Amerika die Coca Cola uitgevonden heeft verkocht in het begin ook slechts een tiental flesjes. Aan ziekenhuizen om diarree te stoppen. Moet je nu eens kijken...
Bedankt voor alle aandacht, dat kan ik goed gebruiken. Hopelijk kan ik binnenkort het assortiment weer uitbreiden.
Erik, klein vraagje. Als je hop planten in de tuin zet op compost en zonder bestrijdingsmiddelen dus bio... las ik eerder dat dit niet als bio "meetelt".. Jij weet dat vast waarom?
Heeft met je grond te maken zo ver ik weet.moet kunnen aantonen dat een aantal jaren geen kunstmest ed in gebruikt zijn.?
Hoi Nim, officieel is bio een beschermde aanduiding (ook biologisch, eko, eco, ecologisch en organic zijn beschermd). Wanneer je bedrijf in Nedreland door Skal gecertificeerd is (of in een van de andere Europese laden door een andere Europese evenknie) ben je verplicht om bij ieder product een verwijzing naar bio, eko.....enz te vermelden en het Europese Bio logo te gebruiken. Dit alles is om de consument te garanderen dat een bio product ook echt bio is. Bedrijven die bio producten verkopen zonder gecertificeerd te zijn door Skal zijn in overtreding, je weet niet of dat een product ook echt bio is, er is geen enkele controle. Ze kunnen mouten als bio verkopen maar is dat ook zo? Ik moet me aan heel veel inspecties en controles onderwerpen. Ga ik in de fout dan is het zo over.
Wat Chris zegt dat klopt. Heb je jaren gangbare (zo noemen ze de niet bio producten) landbouw bedeven dan moet je eerst 5 jaar geen kunstmest en chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen hebben gebruikt. Pas na die 5 jaar kan je je bedrijf laten certificeren en sta je onder controle van de Skal.
Wanneer jij op jou composthoop hop verbouwt..... wat zit er allemaal in die composthoop.... dat weet ik dus niet.
wat zit er allemaal in die composthoop…. dat weet ik dus niet.
Kattenshit van de buren...ojee,daar ga ik al. Duidelijk mannen, ik bleef het me maar afvragen.. Thankx
hahaha ja daar ga je...
Ik mag zelfs alle gereedschappen en apparatuur die ik gebruik enkel gebruiken voor bio producten om besmetting te voorkomen. In mijn werkruimte mag ik zelfs helemaal geen gangbare producten opslaan.
@Nimrax je mag er wel koper op gooien, dus toch een ketel kopen, die je er op kunt smijten.
Maar geen kattenmest, wat vreet dat beest?
Momenteel heb ik een technisch probleem in de shop met de Bio moutstort op maat. Sommigen hebben al gemerkt dat dit niet meer in het winkelmandje te plaatsen is. Ze zijn er al drie dagen mee bezig geweest maar kunnen het niet precies vinden. Na een update is er een conflict tussen wat plugins. Volgende week woensdag is de expert pas terug van vakantie. De andere producten zijn gewoon te bestellen maar enkel de Bio moutstort op maat dus niet. Excuses voor het ongemak.
In feite is helaas niets meer echt bio te noemen,de neerslag uit de lucht,fijnstof van het verkeer,troep die de industrie de lucht nog in blaast,in Brabant waar op zeer geconcentreerde manier veeteeld word bedreven,en noem maar op,mag bij bio wel geen chemicalien gebruikt worden ,maar wat van buitenaf komt hebben wij niet in de hand,helaas maar waar.
Ja presies Wiliam. Een en al E-nummers in kattenvoer. Nim is out..
Ik dacht meer over de botten en vis.
Beender en vismeel wordt als grondverbeteraar gebruikt.
Leg bij controle maar eens uit, dat het van de kat van de buren komt.
E-nummers zijn niet altijd een probleem hoor Nim.
Ik ben bezig met het assortiment brouwzouten die toegestaan zijn als hulpstoffen bij de bio producten. Niet alle brouwzouten zijn toegestaan maar deze wel:
Calciumsulfaat E516
Calciumchloride poeder of 33% E509
Melkzuur 80% E270
Wanneer je osmosewater gebruikt om je bier mee te bereiden zal je gist dat niet prettig vinden en zul je wat toevoegingen moeten doen. (zuurtegraad en waterhardheid aanpassen). Overigens wanneer je kraanwater gebruikt moet je ook wel eens wat aanpassen, ik gebruik altijd minstens een paar ml. melkzuur om aan te zuren tot pH 5,2