Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 157 / 282

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi John, welkom! En zet hem op! Vergissen en vergisten ligt in het begin vlakbij elkaar. Cheers man 😉

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom John,

Welkom bij de club, en succes met het stoken.

Zelf ben ik ook van de whisky, het is allemaal niet zo spannend als je misschien denkt.

Er staan goede en leuke recepten op de forum.

Groet, @ndré

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom John.

 

Berichten: 4
(@gman)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mijn naam is Gerard en ik kom uit Etten-Leur en ben 55 jaar. Sinds deze week ben ik de trotse eigenaar van een koperen 10 liter lambiek en het is mijn bedoeling om hier whiskey mee te gaan maken. Ben nu nog in de probeer fase door eerste wat wijn te verstoken om het gevoel te krijgen voordat ik aan de whiskey begin.

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Gerard

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Gerard, welkom! Lekker veel lezen hier over whisky, zijn meerdere topics over- en er gaat een wereld voor je open aan variatie en diversiteit. Vragen beantwoorden we graag en stook ze alvast!, cheers man 😉

Berichten: 4
(@steenbok)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mijn naam is Jan, in dit forum fka Jantje. M'n email adres werd niet meer herkend, dus nu maar onder een ander nick aangemeld.

Berichten: 3
(@bangashine)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo,

Mijn naam is BangaShine woon in Nederland maar verblijf de meeste tijd van het jaar in het buitenland. Ik ben deze hobby begonnen puur uit verveling en de meeste mensen waarmee ik omga lusten wel een stevig drankje.

Ik maak voornamelijk neutrale 97% alcohol, welke ik weer aanleng met water to een drinkbaar percentage, 80% en lager. De aangelengde alcohol breng ik op smaak met fruit of snoep, of drink het "schoon'

Mijn materiaal bestaat uit een 2" LM kopere reflux kolom naar design van BokaKob, de kolom is "packed" met koper. Het aftappen van de alcohol gaat via een Graham condenser, dit is hetzelfde als een Liebig condenser maar dan met een spiraal. Om het percentage te bepalen gebruik ik een kopere "parrot" met een alcohol meter. Alles wordt verward met een fornuis brander, welke gekocht is in een lokale winkel.

Alles is zelf gemaakt, met weinig gereedschap voorhanden. Met het juiste gereedschap zou het er nog beter uit kunnen zien, maar dit is voor de toekomst als ik weer in Nederland ben.

Ik hoop hier het een en ander te leren en sta open voor vragen. Behandel elkaar met wederzijds respect, ook als diegene er anders over denkt als jijzelf.

Groeten BangaShine

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Jan en Bangashine.

Cheers??

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom terug,Jan!

evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

welkom jan en BangaShine

evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Gerard

evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom John

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bangashine, dat klinkt veelbelovend.
Alles zelf maken spreekt hier een grote groep wel aan.
Cheers man 😉

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom terug, een andere Nick. (Jan)

Pagina 157 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?